Trumpam į Lietuvą sugrįžusiai R. Meilutytei – BMW automobilis | Kas vyksta Kaune

Trumpam į Lietuvą sugrįžusiai R. Meilutytei – BMW automobilis

Organizatorių nuotr.
Sidabro medalį pasaulio plaukimo čempionate iškovojusi pajėgiausia Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė trumpam sugrįžo į Lietuvą. Prieš prasidedant naujam sezonui pailsėti ir susitikti su artimaisiais atvykusi olimpinė čempionė, vos prieš keletą mėnesių gavusi vairuotojo pažymėjimą, sėdo prie stilingo „BMW 4 serijos“ automobilio. Jį sportininkei suteikė Lietuvos plaukimo federacijos rėmėja, BMW įgaliotoji atstovė Lietuvoje „Krasta Auto“.

„Atvykau savaitei, tačiau per ją turiu padaryti labai daug – nuo susitikimų su artimaisiais iki fotosesijų ir labdaros renginių. Džiaugiuosi, kad man padeda BMW“, – sakė R. Meilutytė.

„Esame plaukimo federacijos rėmėjai, tačiau visų pirma – lietuviai, patys aktyviai sergantys už mūsų plaukikus ir kitus sportininkus tarptautinėse varžybose. Didžiuojamės ir džiaugiamės jų pasauliniais pasiekimais bei tuo, kad pajėgiausi sportininkai važinėja BMW“, – sakė BMW prekės ženklo vadovas Lietuvoje Aurimas Tamašauskas.

Paklausta, ar nebijo sėsti prie naujo ir prabangaus automobilio vairo dar neturėdama didelės vairavimo praktikos, R. Meilutytė patikino, kad yra atsargi vairuotoja. „Greitį stengiuosi demonstruoti baseine, o ne gatvėje, – patikino keleto pasaulio plaukimo rekordų savininkė. – Be to, automobilis, kurį gavau, turi daug jutiklių ir kitų saugumo technologijų, kurios padės man saugiai važiuoti ir prisiparkuoti“.

„Krasta Auto“ R. Meilutytei suteikė vienos naujausių BMW serijų – 4-osios – modelį „BMW 420d“. Ši kupė versija turi sportinę automatinę pavarų dėžę ir yra galinga – jos 2 litrų darbinio tūrio dyzelinis variklis išvysto 135kW/184 AG maksimalią galią, o iki 100 km/val. automobilis įsibėgėja per 7,5 sekundės. 100 km nuvažiuoti mišriu režimu „BMW 4 Coupé“ sunaudoja  4,7-4,8 l degalų.

R. Meilutytės vairuojamame automobilyje įdiegtos BMW efektyvumo, saugumo technologijos bei komforto įranga. Automobilyje be plačios bazinės įrangos yra parkavimosi jutikliai priekyje ir gale, galinio vaizdo kamera, aktyvi kruizo kontrolė, turinti automatinio stabdymo funkciją, adaptyvūs LED žibintai, navigacinė sistema, „M Sport“ įrangos paketas.

Per pastaruosius metus BMW modelių rakteliai buvo įteikti kitiems šalies plaukikams – pernai „BMW 3 serijos“ automobilis suteiktas Lietuvos plaukimo krūtine rekordininkui Giedriui Titeniui, o šių metų pavasarį – spartų progresą plaukime nugara ir laisvuoju stiliumi demonstruojančiam Danui Rapšiui. Jam suteiktas „BMW 2 serijos Active Tourer“ automobilis – pirmasis BMW su priekiniais varančiaisiais ratais.

Visi trys  BMW vairuojantys sportininkai jau yra užsitikrinę kelialapį į 2016 m. vasarą vyksiančias Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA