Treniruotis su „Žalgiriu” pradėjęs M.Pocius: vasara buvo, kad užsilopyti visas traumas | Kas vyksta Kaune

Treniruotis su „Žalgiriu” pradėjęs M.Pocius: vasara buvo, kad užsilopyti visas traumas

R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ treneriai pradeda ruoštis naujajam sezonui, prasidėsiančiam rugsėjo mėnesio pabaigoje. Antrą dieną vykstančiose fizinio pasirengimo treniruotėse dalyvauja ir naujasis komandos treneris Darius Songaila, su Šarūnu Jasikevičiumi ir vyr. treneriu Gintaru Krapiku komandą vesiantis į naujus iššūkius.

Kol kas tiek D. Songaila, tiek  Š. Jasikevičius daug darbo per treniruotes neturi. Jaunieji ir esami „Žalgirio“ krepšininkai dalyvauja fizinio pasirengimo treniruotėse, kur stiprina savo formą. Vyr. trenerio asistentas Š. Jasikevičius teigia, kad dabar pagrindinė užduotis – sustiprėti fiziškai, o po to galima bus užsiimti ir krepšinio taktikomis.

„Kaip ir kiekvienais metais, pagrinde dirbsime su fizinio pasiruošimo treneriu ir kažkiek minimaliai pradėsim krepšinį, bet dabar svarbiausia fizinis pasiruošimas. Taip pat svarbu apžiūrėti mūsų jaunimą ir paruošti tris jau prisijungusius iš pagrindinės komandos. Nėra konkretaus plano, kiek prie komandos prisijungs jaunų žaidėjų, bet tai turėtų paaiškėti per dvi tris artimiausias savaites“, – kalbėjo Š. Jasikevičius.

M.Pociaus tikslas – sezonas be traumų

Prie komandos jau prisijungęs Martynas Pocius turi vienintelį tikslą šiame sezone – nepatirti traumų.

“Dar pati pradžia, jokio krepšinio, dar net kamuolio nelietėm. Pirmas ir vienintelis mano tikslas – šį sezoną baigti be traumų, o jei tas bus, viskas susidėlios. Sportuoju šimtu procentų, bet dar yra užsilikusių skausmų nuo praėjusio sezono. Atsikėlus iš ryto dar tikrai jauti vieną kitą dalyką, bet sportuojam, judam į priekį. Ta vasara ir buvo, kad užsilopyti visas traumas, skausmus. Kažkiek pavyko, kažkiek trūko laiko, bet va su komanda pradedam sportuoti. Tai yra krepšinis, tiesiog ruošiesi, nieko ypatingo”, – sakė sezonui besiruošiantis žaidėjas.

Iš žaidėjų į trenerius

Iš žaidėjų į komandos vadovybę perėjęs D. Songaila, kaip ir Š. Jasikevičius, laukia, kol komanda pradės krepšinio treniruotes. Naujasis treneris žada dirbti su aukštaūgiais krepšininkais ir jaunimu.

Kur kiti žalgiriečiai?

Kartu su M. Pociumi, E. Ulanovu ir V. Lipkevičiumi šiuo metu treniruotėse pluša Martynas Varnas, Martynas Echodas, Laurynas Birutis, Paulius Valinskas, Regimantas Miniotas, Martynas Sajus, Gytis Masiulis, Kristupas Žemaitis, Jokūbas Švambaris, Modestas Paulauskas ir Justinas Marcinkevičius.

Kitą savaitę į treniruočių procesą įsijungs ir iš Australijos atvyksiantis „Žalgirio“ naujokas Brockas Motumas.

Tuo tarpu Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Mantas Kalnietis ir Lukas Lekavičius su Lietuvos rinktine ruošiasi Europos krepšinio čempionatui. Tą patį su Estijos ir Latvijos nacionalinėmis komandomis daro Siimas-Sanderis Vene ir Kasparas Vecvagaras, o dar vienas „Žalgirio“ naujokas Olivier Hanlanas darbuojasi Kanados vyrų rinktinės stovykloje.

Besirengdami sezonui žalgiriečiai sužais kelias draugiškas rungtynes už uždarų durų bei rugsėjo viduryje stovyklaus Italijoje, kur dalyvaus 6 komandų tarptautiniame turnyre.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA