Senolį apšvarino kaip reikiant: apsidžiaugė, kad laimėjo pensiją, o neteko daugiau kaip 10 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Senolį apšvarino kaip reikiant: apsidžiaugė, kad laimėjo pensiją, o neteko daugiau kaip 10 tūkst. eurų

Archyvo nuotr.

Šių metų birželio 15 d. apie 10.00 val. Kaune, Varnių g., prie 1924 m. gimusio vyro priėjo dvi nepažįstamos moterys, prisistačiusios seniūnijos darbuotojomis ir paaiškinusios, kad pastarasis buvo atrinktas kompiuteriniu būdu ir jam priklauso premija už pensijos grąžinimą, kartu su senoliu nuvyko į jo namus, esančius Kaune, Demokratų gatvėje.

Namuose viena iš minėtų moterų kalbino vyrą, o kita iš kito kambario pagrobė senoliui ir jo 1933 m. gimusiai sutuoktinei priklausančius 7 500 eurų, 101 JAV dolerį (89,80 eurų vertės) ir auksinius juvelyrinius dirbinius: grandinėlę, pakabuką, vestuvinius žiedus, sagę, auskarus ir dar 2 žiedus. Iš viso iš senolių moterys pagrobė turto už 10 489,80 eurų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje (toliau – Kauno apskr. VPK KP NNTV) dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Ikiteisminio tyrimo metu pareigūnai nustatė vieną iš minėta vagyste įtariamų moterų, 1979 m. gimusią romų tautybės Lietuvos pilietę, kuriai pareikšti įtarimai dėl vagystės pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d. Kita moteris nustatinėjama.

Be to, pareigūnai turi duomenų, kad minėta moteris tokiu ar panašiu būdu galėjo pagrobti ir daugiau svetimo turto. Moterys galėjo prisistatinėti seniūnijos, savivaldybės, socialinėmis, pašto ar kitų institucijų darbuotojomis.
Jeigu nukentėjote nuo minėtos moters, prašome kreiptis į Kauno apskr. VPK KP NNTV II-ojo skyriaus pareigūnus tel. (8 37) 30 30 48, 30 34 50.

1979 m gimusi (1)

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA