Kaunietis bando pakartoti „Baltijos kelią” | Kas vyksta Kaune

Kaunietis bando pakartoti „Baltijos kelią”

A.Jarušaičio nuotr.

Kaunietis Aidas Jarušaitis, minėdamas 26-asias „Baltijos kelio“ metines, nusprendė jas paminėti taip, kaip niekas dar nėra minėjęs. Jis sumanė pakartoti Lietuvai brangų „Baltijos kelią“ mindamas dviračiu.

[galerija]

A.Jarušaitis yra pasiryžęs dviračiu per tris dienas įveikti 650 km atstumą nuo Talino iki Vilniaus ir taip paminėti bei įprasminti šią reikšmingą Lietuvai sukaktį.

Sekmadienio rytą dviratininkas pranešė, kad jau kirto Lietuvos sieną ir pamažu juda link Vilniaus, kur 19 valandą Katedros aikštėje yra numatytos sutiktuvės.

labas Rytas#streamago

Posted by Aidas Jarusaitis on Saturday, 22 August 2015

„Baltijos kelio akcija – 650 kilometrų ilgio susikibusių žmonių grandinė nuo Vilniaus iki Talino, prieš 26 metus nusidriekusi minint Molotovo Ribentropo pakto 50-ąsias metines, įtraukta į UNESCO programos „Pasaulio atmintis“ tarptautinį registrą.

Tądien rankomis tarp Vilniaus ir Talino susikabino apie 2,5 mln. žmonių, tarpe jų buvau ir aš, tuo metu mažas – vienuolikos metų berniukas. Prisimenu, kai drebėjau iš susijaudinimo, stebėdamas tokią vieningą ir be galo laisvės trokštančias lietuvių, latvių ir estų tautas,“ – pasakojo akcijos organizatorius.

Dviratininkas startavo rugpjūčio 21 dieną 9 valandą nuo Hermano bokšto Taline, kuris ir buvo Baltijos kelio galutinis taškas.

Iššūkis atkartos Baltijos kelio, įvykusio prieš 26 metus maršrutą ir bus suskirstytas į tris atkarpas (vidutiniškai po 215 kilometrus kiekvienai dienai), numatytos nakvynės Salacgrivoje (Latvija) ir Pasvalyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA