Skubantiems patekti į aplinkkelį ties Kleboniškio tiltu – nauji apribojimai | Kas vyksta Kaune

Skubantiems patekti į aplinkkelį ties Kleboniškio tiltu – nauji apribojimai

Google Maps pav.

Prieš kelis metus uždarytas išvažiavimas iš Kauno aplinnkelio link Lapių. Šio nusukimo atidaryti neplanuojama, tačiau Lietuvos kelių direkcija papildomai siūlo apriboti eismą itin nesaugiu įvažiavimu į aplinkkelį nuo Panerių gatvės. Dėl šių eismo ribojimų, Lapių ir Vilijampolės gyventojai tam tikru metu negalėtų įvažiuoti į Kauno aplinnkelį Vilniaus kryptimi.

[galerija]

Penktadienį posėdžiavusi Kauno miesto savivaldybės eismo saugumo komisija svarstė kelių direkcijos siūlymą didinti saugumą itin avaringoje ir nesaugioje Kauno aplinkkelio vietoje. Teigiama, kad šioje vietoje išvažiuoti į magistralinį kelią itin nesaugu, nes nėra greitėjimo juostos.

Kelių policijos vadas Ramūnas Kemzūra teigė, kad šioje vietoje įvyksta daug nelaimių,o pagrindinė jų priežastis – išvažiavimas į kelią neįvertinus atstumo iki  atvažiuojančių transporto priemonių.

„Viskas priklauso nuo to, ar vairuotojas moka greitai pasiekti srauto greitį, jei ne, pasekmės būna ir skaudžios“, – sakė policijos atstovas.

Policijos teigimu, šioje vietoje nuolat įvyksta avarijos. Per praėjusius metus įvyko 6 skaudūs įvykiai, kurių metu nukentėjo žmonės, dar per 30 kartų policijai teko vykti aiškintis avarijos priežasčių, nes vairuotojai tarpusavyje nerado sutarimo dėl avarijų aplinkybių.

Šioje vietoje siūloma drausti įvažiuoti į aplinkkelį rytinio piko metu, tarp 6-9 val. Dėl tokio ribojimo R.Kemzūra išsakė pastebėjimą, kad vairuotojai matydami, kad ženklai galioja tik tam tikru metu, dažnai jų nepaiso, tad geriau būtų įvesti nuolatinius ribojimus.

Planuojama, kad eksperimentiniai pakeitimai šioje vietoje bus atlikti rugsėjo-spalio mėnesiais, o policija žada kontroliuoti, kaip vairuotojai laikosi šių pakeitimų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA