Nauju kino filmų sezonu stebins „Romuva“ | Kas vyksta Kaune

Nauju kino filmų sezonu stebins „Romuva“

Tarsi kadro greitumu pralėkusi vasara kviečia pasitikti naują sezoną Kauno kino centre „Romuva“. Rugpjūčio 20 d., ketvirtadienį. Durys atveriamos su filmais „Eizenšteinas Gvanachuaete“ bei „Sugar Man“. O linksmybių taurė drauge su kavine „Movido“ bus pripildyta netikėtų staigmenų bei muzikos. Nuo 17 val. Laisvės alėja sklis plokštelių melodijos, „sumiksuotos“ didžėjų B&K ir Garmus bei lydimos gyvai atliekamomis saksofono improvizacijomis.

Kuo ypatingas naujas sezonas?

Nors sezono įžanga praūžė festivalyje „Karklė“ pramogas paįvairinant naktinio kino programa ir filmavimo mobiliaisiais telefonais dirbtuvėmis, artėjant rudeniui kino centras kviečia grįžti į kino salę. Ryškaus kino filmai pasitinka jau pirmą sezono vakarą: „Eizenšteinas Gvanachuaete“ – tai režisieriaus netikėtai patirta asmeninė revoliucija, biografinėje komedijoje suaugusiems. „Sugar Man“ – biografinė istorija, nuo pirmų filmo akordų apžavinti muzikos takeliu bei nuvedanti į netikėtą muzikinį detektyvą.

Itin laukiama filmo „Viktorija“ premjera, įvyksianti rugpjūčio 21 d. Filmas, pelnęs gausybę apdovanojimų, buvo nufilmuotas vienu kadru 22 skirtingose lokacijose. O muzikos takelį filmui sukūrė kompozitorius, pianistas Nilso Frahmo. Taip pat dar rugpjūtį sulauksite komedijų „(ne)Tikros prancūziškos vestuvės“ ir „Prancūziškos skyrybos“.

Lankytojai ir toliau bus laukiami „Kino klasikos klubo“ seansuose su kino kritiku Gediminu Jankausku. O mažųjų lauksime „Šeimos kino seansų“ animacijos seansuose. Spalis kino centre skelbiamas festivalių mėnesiu. Čia vyks Tarptautinis Kauno kino festivalis, festivalis „Kino šortai“, „Nepatogus kinas“. Taip pat svečiuosis Tarptautinis medijų meno ir muzikos festivalis „Centras”.

„Romuva“ – jaunimui

Šį rudenį kino centre pradedami vykdyti du nauji projektai, skirti jaunimui: „Filmuoju Kauną“ ir „Jaunasis kino kritikas“.
Projektas „Filmuoju Kauną“ supažindins su trumpametražio kino kūrimo ypatumais, jaunais ir talentingais kino režisieriais ir kūrėjais, dalyvaus ekskursijoje po nematytą Kauną. Projekto metu komandos taip pat kurs savo trumpametražius filmus.

Projektas „Jaunasis kino kritikas“ kvies susiburti jaunuosius kinomanus ir dalyvauti mokymuose. Po mokymų, kuriuos ves kino meno ir žurnalistikos atstovai, jaunimas bus pakviestas susiburti į klubą.

Kino centre toliau bus vykdomos edukacinės programos moksleiviams. Viena jų – „Mokausi iš kino“, kurioje moksleiviai kviečiami peržiūrėti įdomius netradicinius edukacinius filmus bei juos aptarti diskusijoje. Edukatorių ir kino kritikų moderuojamose diskusijose skatinama aptarti kilusias emocijas ir klausimus. Tokiu būdu geriau suprasti ne tik filmą, bet ir ugdyti savo emocinį intelektą. Edukacinių dirbtuvių „Pažink animacją“ metu moksleiviai susipažįsta su skirtingomis animacijos dirbtuvėmis, bei padedami profesionalaus animatoriaus sukuria savo animacinį filmuką.

Rugsėjo šeštadieniais mažieji kviečiami dalyvauti animacijos ir kino dirbtuvėse prekybos ir pramogų centre „Mega“.

Kino kadrai skrieja nepastebimu greičiu. Taip greitai prasidės ir naujas ryškaus kino sezonas. Tad nesnauskite, ir ketvirtadienio vakarą užsukite pasiimti savo įspūdžių!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA