Rugsėjo pirmąją kauniečius mieste pasitiks du nauji šviesoforai | Kas vyksta Kaune

Rugsėjo pirmąją kauniečius mieste pasitiks du nauji šviesoforai

R.Tenio nuotr.

Didėjant sužeidžiamų žmonių skaičiui Lietuvoje, Kelių policija imasi rimtų priemonių. Be įvairių prevencinių akcijų vairuotojams, inicijuoja dviejų naujų reguliuojamų perėjų įrengimą Kaune. Itin judriose gatvėse nauji šviesoforai bus pastatyti iki rudens.

Po vasaros dažnas vairuotojas būna išsiblaškęs, dar neatsigavęs po atostogų. Taip pat į miestą sugrįžta studentai, o nauji – ne visada yra pripratę prie didmiesčio srautų, tad padidėja pavojus padaryti eismo įvykį. Kelių policija įspėja, jog tuo laikotarpiu, kai moksleiviai grįš į mokyklas, bus rengiama daug įvairių akcijų, skatinančių ne tik pasirinkti saugų eismą, bet taip pat ir stebėti kitus dalyvius.

Be vykdomų prevencinių priemonių Kauno vairuotojus nuo rugsėjo 1-osios pasitiks du naujai įrengti šviesoforai. Eismo reguliavimo priemonės atsiras dviejose iki šiol nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose Taikos prospekte ir Tvirtovės alėjoje. Šiose vietose ties perėjomis yra mokymosi įstaigos, o vairuotojai neretai pėsčiųjų nemato, tad nuo rudens saugų eismą padės užtikrinti įrengti šviesoforai. Juos reguliuos patys pėstieji.

„Taikos prospekte esančioje nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje atsiras reguliuojamas šviesoforas. Tai reiškia, kad pėsčiasis, atėjęs prie gatvės, turės paspausti daviklį, kad užsidegtų jam leidžiamas signalas, o vairuotojams – draudžiamas, kad jis galėtų praeiti saugiai. Taip pat bus ir kaimyninėje Tvirtovės alėjoje. Netoli yra mokykla, perėja čia yra gana pavojinga, nes kerta šešias eismo juostas ir yra didelis greitis. Manome, kad iniciavus eilę įvairių priemonių, turėtų sumažėti sužeistų ir žuvusiųjų skaičius keliuose“, – radijo stoties „Tau“ eteryje kalbėjo Kelių policijos viršininkas Danas Česnauskas.

Šiuo metu minėtose gatvėse jau įrenginėjami nauji šviesoforai. Tai ne pirma vieta Kaune, kur nereguliuojamos sankryžos perdaromos į reguliuojamas, tad vairuotojams teks būti atidiems ir iš įpročio gatvėmis nevažinėti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA