Kauno apskrityje išrinkti geriausi policininkai bei inspektoriai | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrityje išrinkti geriausi policininkai bei inspektoriai

Policijos nuotr.

Šiais metais jau 20-ąjį kartą vyksta geriausio šalies viešosios policijos patrulio ir geriausio šalies viešosios policijos prevencijos padalinio tyrėjo (apylinkės inspektoriaus) konkursas, kuriuo policijos pareigūnai skatinami gerinti profesinį pasirengimą, siekti geresnių darbo rezultatų, gilinti žinias, gebėti taikyti jas praktiškai, stiprinti drausmę ir tarpusavio santykius, kelti darbo ir asmeninės kultūros lygį.

Šiandien, rugpjūčio 19 d., įvyko geriausio Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) apylinkės inspektoriaus ir geriausios patrulių poros konkursas. Dėl geriausiųjų vardo rungėsi 5 patrulių poros bei 9 apylinkės inspektoriai (3 vyrai ir 6 moterys). Geriausiu Kauno apskrities apylinkės inspektoriumi jau 3 metus iš eilės tapo 33 m. Kauno apskr. VPK Kaišiadorių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresnysis tyrėjas Giedrius Jusas, policijoje dirbantis 11 metų. Geriausia Kauno apskrities policijos patrulių pora šiais metais tapo 24 m. Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio patrulė Aistė Aleksandravičiūtė, policijoje dirbanti 5 metus, bei 23 m. Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos 2-ojo būrio vyresnysis patrulis Mantas Barščiauskas, policijoje dirbantis 4 metus. Mantas Barščiauskas geriausiu Kauno apskrities policijos patruliu tapo ir pernai metais.

Pareigūnams organizuotas žinių patikrinimo testas, dėmesingumo rungtis, gebėjimo dirbti su Administracinių teisės pažeidimų ir eismo įvykių registru patikrinimas, taktikos (simuliatoriaus), kliūčių ruožo bei šaudymo rungtys.

„Tokios rungtys kaip teorinės ar šaudymo išlieka jau eilę metų. Visada stengiamės tobulėti ir tobulinti rungtis atsižvelgiant ne tik į teisės aktus, jų pakeitimus, bet ir praktiniame darbe vyraujančias tendencijas. Tokie konkursai mūsų pareigūnams duoda pridėtinę vertę. Ne tik pasitikriname žinias, jas atnaujiname, bet ir fiziškai tobulėjame. Džiugu, kad šiandien visi pareigūnai puikiai susitvarkė su jiems paruoštomis užduotimis“, – po renginio įspūdžiais dalinosi vienas iš organizatorių, Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkas Virginijus Petraitis.

Visai netrukus, jau rugsėjo 16-18 dienomis, geriausias Kauno apskrities policijos apylinkės inpektorius G. Jusas bei geriausia Kauno apskrities policijos patrulių pora Aistė Aleksandravičiūtė ir Mantas Barščiauskas Klaipėdoje vyksiančiame jubiliejiniame 20-ajame finale susikaus dėl geriausių šalyje vardo.

Sveikiname pareigūnus ir linkime sėkmės!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA