Rinktinė, atsisveikindama su gerbėjais Kaune, pralaimėjo kroatams, bet laimėjo taurę | Kas vyksta Kaune

Rinktinė, atsisveikindama su gerbėjais Kaune, pralaimėjo kroatams, bet laimėjo taurę

R. Tenio nuotr.

„Žalgirio“ arenoje Kroatijos rinktinė išmaudė lietuvius po itin šaltu dušu. Lietuviai „Huawei Cup” turnyre nesugebėjo įveikti šiemet itin stiprios Kroatijos rinktinės ir pralošė rezultatu 59:72. Tačiau į viršų nugalėtojų taurę vis tiek iškėlė, nes Kroatija žaidė tik svečių teisėmis.

Šiandien didžiausioje Kauno arenoje vyksta paskutinės tarptautinio turnyro „Huawei Cup“ turnyro varžybos, po kurių geriausioji rinktinė į viršų kels nugalėtojų taurę. Lietuva kol kas šiame turnyre keliauja be pralaimėjimų. Savaitės pradžioje lietuviai jokių šansų laimėti nepaliko Turkijos rinktinei. Vakar paskutinėmis akimirkomis išplėšė pergalę iš Makedonijos komandos. Šiandien, panašu, jog laukia taip pat nuožmi kova, mat kroatų rinktinėje spindi ne viena NBA žvaigždė.

Naujoji karta pasiruošusi sugrąžinti Kroatijos krepšinį į aukščiausias pozicijas Europoje ir pasaulyje. Į 2015 m. Europos čempionatą kroatai pasiruošę nusivežti vieną iš geriausiai sukomplektuotų ir milžinišką potencialą turinčią rinktinę su gausybe žvaigždžių, sėkmingai žaidžiančių tiek Eurolygoje, tiek NBA.

Ante Tomičius ir Mario Hezonja (abu – „Barcelona“), Bojanas Bogdanovičius ir Damjenas Rudežas (abu – NBA), Darjo Šaričius („Anadolu Efes“) – tik keletas visiems žinomų pavardžių, rodančių kokia pavojinga Kroatijos rinktinė bus šią vasarą.

Po pirmojo kėlinio Lietuva nesurinko nei dešimties taškų, tuo tarpu Kroatijos rinktinės krepšininkai sumetė 19. Iš to galima spręsti, jog Lietuvai šios varžybos bus gera treniruotė, o kartu ir strategijų išbandymas prieš Europos čempionatą, mat šios varžybos yra paskutinės namuose.

Po antrojo kėlinio įtampa ir Kroatijos rinktinės šuolis į priekį tik auga. Panašu, jog Lietuvos rinktinei ypatingai sunku žaisti, nes prieš ilgąją pertrauką lietuviai turi 21 taško deficitą. Rungtynių rezultatas 18:39 Kroatijos naudai. Belieka tikėtis, jog krepšininkai susiims antroje varžybų dalyje ir kaip vakar sugebės iškovoti pergalę.

Deja, antroje rungtynių dalyje atsitiesti Lietuvos rinktinei nepavyko ir ji patyrė pirmąjį pralaimėjimą. Nors prieš Kroatijos rinktinę Lietuva pralaimėjo rezultatu 59:72.

Visgi, nors kroatai lietuvius išmaudė po šaltu dušu, turnyrine prasme rungtynės vyko tarp trijų komandų: Lietuvos, Turkijos ir Makedonijos. Kroatija „Huawei Cup” turnyre žaidė svečių teisėmis ir į taurę nepretendavo. Lietuva, įveikusi turnyrines komandas, tapo „Huawei Cup 2015” turnyro nugalėtoja. Taurė įteikta Rovertui Javtokui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA