Kauniečiai išsigando, jog savaitgaliais viešuoju transportu nepasieks centro | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai išsigando, jog savaitgaliais viešuoju transportu nepasieks centro

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo kitos savaitės keičiasi daugumos viešojo transporto tvarkaraščiai, nes grįžtama prie rudens laiko. Pakeitimai, nurodomi viešojo transporto svetainėje, privertė susimąstyti, kaip savaitgaliais pasiekti miesto centrą, nes savaitgalių grafikai nepateikti.

[galerija kiek=””]

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai teiraujasi apie autobusų ir troleibusų tvarkaraščių pakeitimus. Jie klausia, kodėl viešojo transporto svetainėje pateikiama informacija rodo, jog populiarūs maršrutai, tokie kaip 13-asis, 14-asis, 11-asis ir kiti troleibusai, vežę keleivius iki centro, nuo kitos savaitės nebevažiuos.

Nuraminame, pasiekti pagrindinius miesto objektus šeštadieniais ir sekmadieniais bus galima įprastais autobusų ir troleibusų maršrutais. Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas portalui „Kas vyksta Kaune“ pakomentavo svetainėje pateiktus grafikus ir tai, kas iš tikrųjų keičiasi.

„Svetainėje tiesiog pateikta tai, kas nuo 24-osios dienos keisis. Savaitgalių grafikai lieka tokie patys, o darbo dienomis atstatomas dažnesnis tvarkaraštis, nes pereinama prie rudens laiko. Kitaip tariant, rodoma tik tai, kas keičiama ir nereikia jaudintis, maršrutai savaitgaliais toliau važiuos“, – komentavo Paulius Keras.

Kauniečiai taip pat teiraujasi apie susisiekimo galimybes su Romainiais. Keleiviai piktinasi, jog ne darbo dienomis į šį rajoną itin retai važiuoja autobusai ir maršrutiniai taksi, tačiau valdžia dažninti maršrutų neketina. P. Kero teigimu, iki šios vietos savaitgaliais važiuoja du autobusai ir maršrutinis taksi, tad susisiekimas tikrai pakankamas. Kaip tik pasitaiko atvirkštinis variantas, kuomet maršrutinių taksi vairuotojai skundžiasi, jog poilsio dienomis nesurenka keleivių. Tad kol kas į Romainius išliks tokie patys viešojo transporto tvarkaraščiai.

Visgi, skaitytojai tikina, jog susisiekimas su Romainiais yra tikrai rimta problema, mat važiavimo intervalas yra beveik dvi valandos.  Be to, vykstant autobusų reisais nėra galimybės 30 minučių laikotarpyje  persėsti į 36-tą arba 17 G autobusą, vykstantį į Urmo bazę ar Vilijampolės turgavietė.

Keleiviai taip pat pastebi, jog mikroautobusai ne visada surenka keleivius, tačiau tikina, jog šiek tiek pakoregavus maršrutą, keleivių atsirastų daugiau.

„52-uoju maršrutiniu taksi tikrai mažai važiuoja žmonių. Be to, esama galinė stotelė nėra tinkama. Mikroautobusas Romainiuose turėtų važiuoti kaip ir 44-asis autobusas, toliau nukreipiant jį trasa Lubinų gatve iki M ir P. Šalčių stotelės”, – siūlo portalo „Kas vyksta Kaune” skaitytoja Miglė.

Daugiau apie keičiamus viešojo transporto tvarkaraščius galite sužinoti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA