Kauno kunigų seminarijoje mokslus pradės trys jaunuoliai | Kas vyksta Kaune

Kauno kunigų seminarijoje mokslus pradės trys jaunuoliai

BNS 2015/08/14 10:15
Archyvo nuotr.

Kauno kunigų seminarijoje studijas šiemet pradės trys jaunuoliai, o Telšiuose nepriimtas nė vienas naujas seminaristas.

Kaip BNS sakė Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos rektorius kanauninkas Viktoras Ačas, į seminariją stojo vienas kandidatas, tačiau jis nebuvo priimtas.

„Vienas stojo, bet nepriėmėme jo, ir praktiškai nebus šiemet nė vieno studento“, – sakė V.Ačas.

Pernai Telšiuose studijas pradėjo trys seminaristai. Pasak rektoriaus, įstojančiųjų į seminariją skaičius kasmet būna skirtingas, tačiau šių metų atvejis, kai nepriimtas nė vienas seminaristas, yra išskirtinis.

„Nieko nepadarysi, galbūt tai yra proga mums patiems pagalvoti, kaip užmegzti ryšį su šiandienos jaunu žmogumi, galbūt reikėtų permąstyti mūsų pasirinktą kalbos būdą, apžvelgti iššūkius, naujai pasižiūrėti į situaciją. (…) Mes labai blaiviai pasitinkame šitą iššūkį, nenusimindami, viltingai“, – BNS sakė V.Ačas.

Kaip BNS informavo Kauno arkivyskupijos atstovas Darius Chmieliauskas, Kauno kunigų seminarijoje šiemet studijas pradės keturi studentai: trys priimti naujai ir vienas į studijas grįžęs po akademinių atostogų. Iš viso šiemet gauti penki prašymai studijuoti.

Pasak D.Chmieliausko, panašus seminaristų skaičius būdavo ir ankstesniais metais.

Šiemet mokytis būsimuosius kunigus kvietė ir Vilniaus Šv. Juozapo kunigų seminarija, tačiau ji duomenų apie priimtus mokytis jaunuolius pateikti negalėjo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA