J. Valančiūnas: jau noriu žaisti | Kas vyksta Kaune

J. Valančiūnas: jau noriu žaisti

delfi.lt 2015/08/11 16:24
R.Tenio nuotr.

Prie Lietuvos nacionalinės krepšinio rinktinės prieš savaitę prisijungęs Jonas Valančiūnas neslepia, kad daug naujovių komandos žaidime nerado. Aukštaūgis teigė, kad deriniai išlieka panašūs, kaip ir ankstesniais metais. Ekipos lyderis jau trečiadienį užsivilks rinktinės marškinėlius draugiškose rungtynėse su Austrijos krepšininkais.

„Jaučiuosi gerai. Viskas gerai, sportuoju. Jau įsivažiavau į ritmą ir jau noriu žaisti. Jei leis treneris, jau rytoj norėčiau sužaisti“, – teigė J. Valančiūnas.

Rungtynės su Austrija bus ketvirtasis kontrolinis Lietuvos ekipos mačas. J. Valančiūnas nespėliojo, kokių eksperimentų galime tikėtis Kėdainiuose.

„Aš dar tik savaitę prisijungęs, tai labai daug ko dar negaliu pasakyti, kokie buvo eksperimentai. Buvo rungtynės Alytuje, ten gal buvo daugiau eksperimentų. Nežinau, kas numatyta kitose – to trenerio geriau klausti“, – teigė vidurio puolėjas.

J. Valančiūnas, stebėjęs komandos draugų kontrolinius mačus, tikino, kad dar yra nemažai taisytinų aspektų.

„Buvo gerų epizodų, buvo blogų epizodų. Tam ir dirbame, kad pataisytume blogus epizodus. Manau judame gera linkme, tvarkome. Vakar dirbome, šiandien dvi treniruotės. Tikrai yra laiko pataisyti žaidimą ir ištaisyti klaidas. Deriniai lieka panašūs. Gal yra kai kurių opcijų pakeitimai, bet deriniai lieka tie patys. Krepšinio iš naujo juk neišradinėjame – kamuolį reikia įmesti į krepšį“, – teigė J. Valančiūnas.

Austrai nedalyvaus Europos čempionate, o iki šiol žaistose draugiškose rungtynėse įveikė tik Olandiją (58:49), bet pralaimėjo Vokietijai (52:64), Italijai (54:64) ir Japonijai (70:74).

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamas varžybas J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Visų Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių grafikas:
Liepos 29 d. (Klaipėda) Lietuva – Australija 80:68.

Liepos 31 d. (Šiauliai) Lietuva – Australija 92:85.

Rugpjūčio 8 d. (Alytus) Lietuva – Suomija 78:71.

Rugpjūčio 12 d. (Kėdainiai) Lietuva – Austrija

Rugpjūčio 17 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Turkija

Rugpjūčio 18 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Makedonija

Rugpjūčio 19 d. („Huawei“ taurė, Kaunas) Lietuva – Kroatija

Rugpjūčio 27 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Turkija

Rugpjūčio 28 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Olandija

Rugpjūčio 29 d. („Akropolio“ taurė, Atėnai) Lietuva – Graikija.

Europos čempionate bus kovojama dėl kelialapių į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesiai į olimpiadą pateks dvi Senojo žemyno pirmenybių finalo dalyvės. Turnyre 3-6 vietas užėmusios rinktinės žais olimpinės atrankos varžybose.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA