Kaunas jau ruošiasi Kalėdoms | Kas vyksta Kaune

Kaunas jau ruošiasi Kalėdoms

Kauno savivaldybės nuotr.

Nors už lango vasara, o iki pagrindinės miesto eglės įžiebimo lieka dar pusmetis, kauniečiai vadovaujasi sena išmintimi, jog roges žiemai reikia ruošti vasarą. Jolantos Šmidtienės vadovaujama menininkų komanda jau kuria šventines instaliacijas, kurios kalėdiniu laikotarpiu papuoš Rotušės aikštę.

Kaip visuomet, pagrindiniu šventiniu akcentu taps Kalėdų eglė. J. Šmidtienės teigimu, be eglės Rotušės aikštėje įsikurs angelų miestelis.

„Miestelyje angelai galėtų būti suskirstyti pagal tam tikras zonas ir įsikurti tarp kalėdinių namelių. Manome, jog angelai turi turėti savo vietą, kur jie galėtų save realizuoti ne tik kalėdiniu laikotarpiu, bet ir visus metus. Angelai galėtų keisti savo rezidencijos vietą, kur po Kalėdų keliautų į kokį parką ir neštų žinią kitiems“, – tvirtino J. Šmidtienė.

Menininkės dirbtuvėse dabar – pats darbymetis. Pasak J. Šmidtienės, šiuo metu dirbama su 12 angelų.

„Kauno jau neįsivaizduojame be įspūdingai papuoštos kalėdinės eglės. Nors šiuo metu už lango dar vasara, bet jau dabar juntamas susidomėjimas tiek iš kauniečių ir miesto svečių, kurie domisi, kaip šiais metais atrodys Kalėdų eglė ir kaip šį kartą Kaunas visus nustebins“, – teigė mero pavaduotojas, liberalų atstovas Simonas Kairys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA