„Fresh Market” parduotuvių paskutinė darbo diena: lyg sovietiniais laikais | Kas vyksta Kaune

„Fresh Market” parduotuvių paskutinė darbo diena: lyg sovietiniais laikais

Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Į „Fresh Market“ tinklo parduotuves sekmadienį užsukę kauniečiai daugelio prekių rasti jau nebegalėjo, o tų, kurių liko, galėjo įsigyti su nuolaida. Tačiau ženklesnės nuolaidos buvo taikomos tik greitai gendančioms prekėms, pavyzdžiui pieno produktams, kurie pardavinėjami su 50% nuolaida.

Šio mėnesio pradžioje visoje Lietuvoje veikė 21 „Fresh Market“ parduotuvė.

Liepos pabaigoje „Fresh Market“ nutraukė prekybą internetu, tuo nustebindama pirkėjus, nes paslauga po truputį tapo populiaresnė, prekių pristatymo paslauga išsiplėte iki Kauno.

Kreditų biuro „Creditinfo“ vyriausioji kredito rizikos analitikė Rasa Maskeliūnienė DELFI komentavo, kad išoriniai požymiai jau kurį laiką rodė, kad įmonės kredito rizika yra aukšta.

„2013 m. įmonė dirbo nuostolingai, finansinių įsipareigojimų lygis aukštas, rizikinga kapitalo struktūra, silpna ir likvidumo būklė. Nuostolingai veikiančios įmonės ateitis priklauso nuo to, ar akcininkai yra pasirengę nuostolį dengti nuosavomis lėšomis arba ieškoti papildomų resursų nuostolius finansuojant, pavyzdžiui, banko kreditu“, – paaiškino ji.

Anot specialistės, tikėtina, kad iškilusios minėtos problemos yra sprendžiamos tik iš dalies, nes apyvartinių lėšų arba vidinių procesų subalansavimo trūkumas atsispindi įmonės kredito istorijoje.

„Vėluojama atsiskaityti su tiekėjais už prekes ir paslaugas. Tam tikrą vidinių procesų sklandumo trūkumą atskleidžia ir tai, kad įmonė iki šiol nėra pateikusi finansinės atskaitomybės už 2014 m. Registrų centrui. Tai taip pat yra aukštesnės rizikos požymis. Apie tam tikrą neapibrėžtumą įmonėje signalizavo ir pati rinka, kuri per paskutinį mėnesį gerokai aktyviau domėjosi įmonės mokumu nei ankstesniais mėnesiais“, – įvardijo ji.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA