Kaune prasideda Europos U16 krepšinio čempionatas | Kas vyksta Kaune

Kaune prasideda Europos U16 krepšinio čempionatas

R. Tenio nuotr.

„Į Kauną sugrįžta krepšinio šventė“, – taip šį ketvirtadienį Kaune prasidedantį Europos U16 krepšinio čempionatą įvertino Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis. Lietuvos rinktinei keliamas tikslas – iškovoti šio čempionato medalius.7

„Labai smagu, kad krepšinio šventė vėl grįžta į Kauną. Noriu padėkoti miestui už svetingumą ir paramą organizuojant šį čempionatą. Kaip visuomet, jaunučių rinktinei keliami tikslai nesikeičia – išlikti krepšinio elite ir kovoti dėl prizinių vietų“, – teigė LKF prezidentas.

Viso čempionato biudžetas siekia apie 400 tūkst. eurų. A. Sabonio teigimu, praktika rodo, jog apie 90 proc. šių lėšų lieka čempionatą rengiančiame mieste.

„FIBA neveltui pasirinko Kauno miestą. Jie vertina čia esančią gerą infrastruktūrą ir patirtį rengiant tarptautinio lygio čempionatus. Norisi visus žiūrovus pakviesti į čempionatą palaikyti savo rinktinę“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Čempionatui ruošėmės labai rimtai. Tikiuosi, kad arenose mus palaikys gausus būrys žiūrovų“, – vylėsi Lietuvos šešiolikmečių rinktinės vyr. treneris Gediminas Petrauskas.

Spaudos konferencijos metu buvo pristatyti čempionatui skirti medaliai. Europos U16 vaikinų čempionato rungtynės vyks Kauno sporto halėje ir A. Sabonio krepšinio centre. Bilietas į visos dienos rungtynes kainuos tik 3 eurus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA