Keturiolikmetį vyrai mušė ir prievartavo dėl skolos? | Kas vyksta Kaune

Keturiolikmetį vyrai mušė ir prievartavo dėl skolos?

delfi.lt 2015/08/05 11:33

Trečiadienio rytą į Kauno apylinkės teismą atvežti keturiolikmečio sumušimu ir prievartavimu įtariami penki vyrai. Prokuroras kreipėsi į teismą su prašymu suimti įtariamuosius tarp kurių – du paaugliai.

Prokuroras teismui pateikė prašymą suimti tris įtariamuosius maksimaliai galimam laikui. Po kelias valandas trukusių teismo posėdžių teisėjas paskelbė, kad vieną iš įtariamųjų, vyriausiąjį, suimti leidžiama tiek, kiek prašė prokuroras – 3 mėnesiams. Kitų dviejų įtariamųjų atžvilgiu teismas ne toks griežtas. Dviem vyrams skirta vienoda kardomoji priemonė – suėmimas mėnesiui.

Anot teisėsaugos, įtariamieji bendradarbiauja, duoda parodymus. Visi įtariami brutaliai pasielgę su paaugliu jau turėjo reikalų su teisėsauga. Motyvas, apie kurį prabilo įtariamieji šokiruoja – nukentėjusysis esą buvo skolingas 15-20 eurų.

DELFI primena, kad liepos 27 d. Kauno apskrities vyriausiame policijos komisariate (VPK) buvo gautas moters pareiškimas, kad liepos 26 d., apie 20 val., Kaune, P. Lukšio g., namo kieme, iš matymo pažįstami asmenys į automobilį „VW Golf“ prievarta įsisodino jos 14 metų sūnų, sumušė jį, grasino nužudyti, išprievartavo.

Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo.

Pirmadienį Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nustatė ir sulaikė asmenis, įtariamus šio nusikaltimo padarymu. Rugpjūčio 3 d. prasidėjusi sulaikymo operacija truko iki pat ankstyvo ryto. Sulaikyti 5 anksčiau teisti asmenys (nuo 16 iki 48 m. amžiaus), kurie sulaikymo metu priešinosi, bandė pabėgti. Turimais duomenimis, įtariamieji po nusikaltimo slapstėsi.

Tyrimo metu išaiškinta ir daugiau minėtos grupės padarytų nusikaltimų. Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA