Bandė apgauti inscenizuodami apiplėšimą už daugiau nei 400 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Bandė apgauti inscenizuodami apiplėšimą už daugiau nei 400 tūkst. eurų

Policijos nuotr.

Vasario 17 d. 19.49 val. Kauno r., kelio Kaunas–Vandžiogala 30-ame km, vyriškis sustabdė Latvijos piliečio vairuojamą automobilį „Mercedes Benz Sprinter“. Automobiliui sustojus prie vairuotojo pribėgo dar keli asmenys, kurie jį ištraukė iš automobilio kabinos ir sumušę bei lipnia juosta surišę jam rankas iš automobilio pagrobė dalį vežamo krovinio (vežė mobiliojo ryšio telefonus) bei vairuotojo asmeninį mobiliojo ryšio telefoną. Nukentėjusysis dėl veido sumušimo buvo gydomas ambulatoriškai.

Kauno apskrities policijoje nedelsiant buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 1 d. (dėl plėšimo).

Per du mėnesius nuo nusikalstamos veikos, tirdami įvairias galimas versijas, viena iš jų, kad vairuotojas su bendrininkais galėjo inscenizuoti plėšimą, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, glaudžiai bendradarbiaudami su Latvijos Respublikos policija bei muitinės kriminaline tarnyba, nustatė ir sulaikė 4 Latvijos Respublikos piliečius, įvykdžiusius šią nusikalstamą veiką. Pasitvirtino tirta versija, kad mobiliųjų telefonų vagystę su bendrininkais organizavo pats automobilio vairuotojas. Tyrimo metu paaiškėjo, kad keturi vyriškiai, pagal iš anksto sukurtą planą, veikdami grupėje, vasario 17 d. inscenizavo apiplėšimą, kurio metu perėmė dalį vežamo įmonei priklausančio krovinio – 1 009 mobiliojo ryšio telefonus „Apple Iphone 5S“, kurių bendra vertė 438 284 eurų.

Ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo buvo perkvalifikuotas į vagystę stambiu mastu. Vairuotojui inkriminuota papildoma veika pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 236 str. (dėl melagingo įskundimo ar pranešimo apie nebūtą nusikaltimą).

Latvijos Respublikos piliečiai prisipažino padarę nusikalstamą veiką. Žala atlyginta, bendrų priemonių su Latvijos pareigūnais metu rasti mobilieji telefonai, kurie grąžinti savininkui. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d. (dėl vagystės) vyriškiams gresia laisvės atėmimas iki 8 metų.

Liepos mėnesį sėkmingai ištirtos nusikalstamos veikos medžiaga perduota teismui.

Tyrimą kontroliavo ir organizavo Kauno apygardos Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA