Nemunu išplaukęs A. Kupčinskas apžvelgė V. Matijošaičio darbus: tai tik mūsų darbų tęstinumas | Kas vyksta Kaune

Nemunu išplaukęs A. Kupčinskas apžvelgė V. Matijošaičio darbus: tai tik mūsų darbų tęstinumas

BNS 2015/08/04 14:21
R.Tenio nuotr.

Po rinkimų opozicijoje likę Kauno Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) partijos nariai džiaugiasi, kad dabartiniai valdantieji tęsia Laisvės alėjos rekonstrukciją ir įvykdė „Girstučio“ baseino koncesijos projektą, tačiau nerimauja dėl kultūros sostinės vardo perspektyvų ir kritikuoja opozicijos pasiūlymų ignoravimą.

„Pagrindiniai darbai, tą ką skelbiasi įgyvendinę valdantieji, didžioji dalis yra mūsų darbų tęstinumas, mūsų patvirtinto biudžeto, projektų tęstinumas“, – žurnalistams sakė TS–LKD narė Gintarė Skaistė.

Ji įvardijo „Girstučio“ plaukimo centro koncesijos sutartį, dėl kurios derybos vyko dvejus metus, bei Laisvės alėjos rekonstrukciją. Tačiau politikė neigiamai įvertino sprendimą Laisvės alėjoje atsisakyti konkės – arklių traukiamo vagonėlio.

„Atsisakoma tokių dalykų kaip istorinė konkė ir galvojama apie kažkokius futuristinius vagonėlius, nors sunkoka įsivaizduoti, kaip je derėtų istorinėje miesto gatvėje“, – kalbėjo G. Skaistė.

Pasak jos, Kaunui Lietuvos kultūros sostinės vardo pelnyti nepavyko, nes „pritrūko arba lobizmo, arba užsidegimo“ ir išreiškė nerimą, kad taip pat nepasiseks ir intensyvioje konkurencinėje kovoje dėl Europos kultūros sostinės vardo, kurį Lietuvos miestas gali gauti 2022 metais.

TS–LKD atstovas Jonas Koryzna valdančiuosius kritikavo dėl nenoro bendradarbiauti su opozicija. Pasak TS–LKD atstovų, naujoji taryba nesvarstė nė vieno iš jų pateiktų pasiūlymų.

„Laukiu tokios šventės, kai per tarybos posėdyje bus jei ne priimtas, tai bent rimtai apsvarstytas mūsų pasiūlymas. Visi mūsų pasiūlymai yra atmetami“, – kalbėjo K. Koryzna. Jis pabrėžė, kad konservatoriai atstovauja didelei daliai rinkėjų, kurių balsas lieka neišgirstas.

Susitikimą su žurnalistais surengę opozicijos atstovai priekaištavo dėl to, kad jų atstovai neįtraukiami į miesto įstaigų valdybas bei tarybos komisijas, dėl skubos vykdant mokyklų reformą.

„Projektas – yra galimybė prašyti ir ieškoti pinigų. Jeigu jo nėra, tai ir pinigų nėra. (…) Norėtųsi išgirsti, kokius naujus projektus kuria valdantieji?“, – kalbėjo Vygantas Gudėnas, atsakydamas į anksčiau išsakytą valdančiųjų kritiką dėl to, kad ankstesnė valdžia nenumatė lėšų suplanuotiems projektams.

Pasak buvusio mero Andriaus Kupčinsko, dabartiniai valdantieji taip pat nekalba apie praėjusioje kadencijoje suplanuotus koncertų rūmus. A. Kupčinskas taip pat užsiminė, kad svarsto galimybę dalyvauti kitąmet vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

Paprašytas įvardinti konkrečius naujosios valdžios trūkumus, buvęs Kauno meras teigė, kad Kauno valdžiai trūksta strateginio mąstymo ir požiūrio, nėra ambicingų planų ir nuolat trypčiojama vietoje.

„Vienintelis naujos valdžios darbas – tai įrengtos keturios paplūdimio aikštelės Nemuno saloje, tačiau kur žadėtas baseinas?“, klausė A. Kupčinskas.

Po šių metų kovą vykusių rinkimų Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, gavę 13 mandatų, liko opozicijoje. Valdančiajai koalicijai priklausantys „Vieningas Kaunas“ Kauno taryboje turi 17 narių su meru, socialdemokratai ir Liberalų sąjūdis – po keturias. Taryboje taip pat dirba trys „Kitokios Lietuvos“ nariai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA