Skaitytojai pasipiktino, kaip vyksta darbai Raudondvario plente | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai pasipiktino, kaip vyksta darbai Raudondvario plente

Akylai stebintys mieste vykdomus darbus, skaitytojai sunerimo, kaip yra remontuojamas Raudondvario plentas. Skaitytojai stebisi, kad kaip gali būti leidžiamas toks remontas, kai visa gatvė nusėta duobėmis, o asfalto lopai dedami tik kas dvidešimt metrų.

Dar kitas „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas tokį kelininkų darbą vadina didžiausia gėda ir pasityčiojimu iš kauniečių, nes kokybė jiems atrodo itin prasta, sutvarkytos vietos iškilusios virš esamo asfalto.

Norime nuraminti skaitytojus ir paaiškinti, jog ant kelio atsiradę lopai yra skirti išlyginti dangą prieš klojant asfaltą „Remix“ technologijos įranga.

Prieš „Remix“ aparatą važiuoja dvi mašinos, kurios seną asfaltbetonį įkaitina iki itin aukštos temperatūros. Senas asfaltas virsta minkšta mase, o „Remix“ aparatas tą masę frezuoja iki 5 cm gylio, paskui ją sumaišo, paskleidžia po savimi ir iš naujo perkloja. Tuo metu ant viršaus dar papildomai paklojamas 2,5 cm storio naujo asfalto sluoksnis. Iš viso atnaujintos dangos storis siekia 6-7 cm. Šis aparatas naują asfalto dangą kloja iki 3 metrų per minutę greičiu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA