Du renginiai jungiasi – miesto centras bus uždarytas vienam dideliam festivaliui | Kas vyksta Kaune

Du renginiai jungiasi – miesto centras bus uždarytas vienam dideliam festivaliui

Luko Misiūno nuotr.

“Bike Show Millennium” yra renginys be kurio Kauno vasara yra neįsivaizduojama. Penkiolika metų be pertraukos vykęs moto-mėgėjų suvažiavimas tapo tradicija, tačiau tuo pačiu pradėjo reikalauti “šviežio kraujo”, tad šešioliktasis “Bike Show” atgimsta su nauja vieta, nauju požiūriu ir organizatorių komandą papildžiusiais “Medusa Concert” profesionalais.

“Šiemet pradedame nuo naujos vietos – Aleksoto aerodromą paliksime saugoti kariniams sraigtasparniams, o mes keliamės į miesto centrą – Nemuno salą”, – pasakoja vienas iš renginio organizatorių Mindaugas. Paskutinį vasaros savaitgalį miestą okupuoti pasiruošę baikeriai žada įspūdingą koncertą, aukšto lygio sporto varžybų kovas, bei pastovų veiksmą plieninių žirgų mylėtojams, bei aistruoliams.

“Visų pirma atiduosime duoklę tikriesiems baikeriams. Šiemet kontaktuosime su klubais, kviesime juos atvykti ir pasidžiaugti jiems skirta švente, bei iškelti kumštį į viršų koncerto metu”, – tęsia Mindaugas.

Pastaroji frazė parinkta neatsitiktinai – su vienu iš savo “hit’ų” “Put Your Fist in the air”(Iškelk kumštį į viršų) iš Vokietijos atkeliauja Europos sunkiojo roko princesė “Doro”.

Pradėjusi savo karjerą gerai žinomoje grupėje “Warlock”, vokietė sunkiojo metalo fanus savo vokaliniais sugebėjimais džiugina jau daugiau kaip 20 metų, neprarasdama populiarumo nei Europoje, nei savo gimtojoje šalyje. Kartu su “Doro”, scenoje pasirodyti ketina lietuviškas pankas Saulius “Samas” Urbonavičius su atgimusia grupe “BIX”, populiarus latvių kolektyvas “ROCK5”, bei Arina su grupe.

Ieškantiems aktyvesnio veiksmo organizatoriai taip pat paruošė staigmenų: viena pagrindinių Kauno gatvių – Karaliaus Mindaugo prospektas bus uždarytas, nes čia padangas svilins Europos šonaslydžio čempionatas “Drift Allstars”. Jau trečius metus vykstantis renginys šiemet sujungė jėgas su “Bike Show” ir miestiečius pasitiks naujoje vietoje, su šviežia, itin sudėtinga trasa. Už šio veiksmo vairo stovintis Antanas Kyguolis pasakoja, jog tokio tipo konfigūracijos Europoje dar niekas nėra bandęs – “Tai tikrai unikalu ir šiek tiek pavojinga, tad norintys dalyvauti turės žengtelti žingsnelį į priekį tiek su savo vairavimo technika, tiek ir valdydami emocijas”.

Atsinaujinęs festivalis žada išlaikyti savo struktūrą – vyks dvi dienas, iš kurių pirmoji bus skirta motociklų mylėtojams, o antroji, tradiciškai pavadinta “AutoShow”, kvies prisijungti ir keturių ratų mėgėjus. Kartu su koncertu, bei šonaslydžio griausmais, Nemuno saloje taip pat bus galima pamatyti dažasvydžio čempionato kovas, itin įspūdingą, vienetinių automobilių ir motociklų parodą, moto-akrobatų triukus, žirgų konkūrą, bei, be abejo, kukliai prisidengusių merginų pasirodymus – juk tai “Bike Show”.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA