Vieškūnų piliakalnis – neseniai atrastas, bet alsuoja stipria marių dvasia | Kas vyksta Kaune

Vieškūnų piliakalnis – neseniai atrastas, bet alsuoja stipria marių dvasia

R.Tenio nuotr.

Aplink Kauno marias apstu įvairių vietų, nuo kurių atsiveria itin graži panorama. Šį kartą portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams rekomenduojame neišvykti iš miesto, tačiau apsilankyti labai gražioje vietoje.

Vieškūnų piliakalnis, dar vadinamas Šuneliškių kalnu, Palemone jau stūkso šimtmečius, tačiau stebėtinas faktas tas, jog jis atrastas tik 1992 metais. Spėjama, jog seniau piliakalnis naudotas kaip Kauno pilį dengianti vieta. Istorikai, ištyrinėję apylinkes, tikina, jog Palemone kadaise buvusi pilis buvo bent kartą užpulta, mat rasta įvairių istorinių reliktų.

Legendos byloja, jog ant piliakalnio kadaise prieš save ranką pakėlė dvarininko duktė, tad žmonės tiki, jog šioje vietoje kartais vaidenasi. Dėl girdimo šunų lojimų kalnas ir gavo Šuneliškių pavadinimą. Be to, kalnas įsiterpęs į Lakštingalų slėnį, tad lankytojus pasitinka ir įvairių paukščių giesmės.

Ypatingus pojūčius sukelia ne tik paukščių čiulbėjimas, bet taip pat ir marių dvasia. Nuo Vieškūnų piliakalnio atsiveria nuostabi Kauno marių panorama, kur girdimas vandens ir vėjo ošimas. Apačioje matosi buvusio forto liekanos, į kurias vėjuotą dieną šėlsta įsismarkavusios marios. O ir pati šio vandens telkinio pakrantė ties piliakalniu pasižymi ypatingu grožiu, mat atsiveria smėlio šlaitai.

Į Vieškūnų piliakalnio aukštumas driekiasi mediniai laipteliai. Viršuje pasitinka iškaba, skelbianti, jog šioje vietoje protėviai degino šventą ugnį. Piliakalnio apylinkėse galima rasti ir suolelių, kviečiančių jaukiai pailsėti, bei sūpynių, kurios kartu su marių alsavimu gali lankytojus užliūliuoti.

Vieškūnų piliakalnis stūkso Palemone, prie Kauno marių, buvusioje Vieškūnų kaimo teritorijoje. Išsidėstęs tarp Lakštingalų slėnio (šiaurėje) ir Pažaislio jachtų klubo (pietuose). Šalia Geležinkelio (Palemono) forto liekanos. Netoliese yra Salomėjos Nėries gimtinė.

Gero apsilankymo!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA