Vaikai galės mokytis saugaus eismo su „BMW” | Kas vyksta Kaune

Vaikai galės mokytis saugaus eismo su „BMW”

Organizatorių nuotr.

Nuo šiol vairuotojo pažymėjimu galės džiaugtis ir mažiausieji – prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ šeštadienį atidaryta pirmoji vaikų vairavimo mokykla. Daugiau nei mėnesį 2 – 8 metų vaikai joje galės mokytis pagrindinių kelių eismo taisyklių, o žinias užtvirtins čia pat įrengtoje nemokamoje vairavimo trasoje, kur jų lauks vaikiški BMW automobiliai.

„Nuo pat mažens vaikai tampa eismo dalyviais. Jie smalsiai stebi vairuojančius tėvus bei tai, kas vyksta kelyje. Pačiam atsisėsti už vairo – ne vieno mažylio svajonė. Todėl mažiesiems „Megos“ lankytojams įrengėme eismo mokyklėlę ir vairavimo trasą, kur šie įgys ne tik teorinių žinių, bet ir praktinių įgūdžių, išbandydami smagią nemokamą pramogą. Bus galima netgi įsigyti specialias vairuotojo teises su vaiko nuotrauka“, – sako Rasa Vyšniauskienė, „Megą“ valdančios bendrovės „Baltic RED“ rinkodaros vadovė.

Prieš patekdami į tikrovišką, pagal KET reikalavimus įrengtą vairavimo trasą su kelio ženklais, šviesoforais, sankryžomis ir perėjomis, vaikai turės išklausyti trumpą teorinį kursą. Specialiai paruošti instruktoriai teorinėje paskaitoje vaikus supažindins su pagrindiniais kelio ženklais, jų paskirtimi kelyje. Vienu metu paskaitos gali klausyti iki 10 vaikų.

„Vairavimo trasa įrengta taip, kad joje susigaudytų ir dvejų metų vaikas, o aštuonmetis neturėtų kada nuobodžiauti. Iš viso trasoje stovi du šviesoforai ir 21 kelio ženklas, tarp jų 12 skirtingų – įspėjamųjų, pirmumo, draudžiamųjų, nukreipiamųjų ir kitų. Šiuos kelio ženklus teisingai išdėlioti padėjo Kauno apskrities policija, todėl ši trasa tai savotiškas šalies gatvių mini modelis“, – pasakoja viena iš vairavimo mokyklos „Megoje“ organizatorių Agnė Ališauskienė.

Mažieji vairuotojai trasoje turės galimybę stabtelėti prie perėjos, kur stoviniuos pėstieji, išbandyti vienpusio ir dvipusio eismo skirtumus, atkreipti dėmesį į šviesoforų spalvas bei išbandyti žiedinę sankryžą, kurioje dažnai klaidas daro net ir patyrę vairuotojai.

Eismo mokyklėlė ir vairavimo trasa PLC „Mega“ centrinėje aikštėje veiks kiekvieną dieną nuo 12 iki 20 val. iki pat rugsėjo 5 dienos. Nemokamoje vairavimo mokykloje vaikai galės išbandyti 8 paspiriamus BMW automobilius (BMW M3 GT2) ir 4 elektrines mašinėlės (BMW Z4). Vaikų vairavimo mokyklos dalyviai galės laimėti prizus, tarp kurių ir vaikiškas elektrinis automobilis BMW Z4.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA