Kiekvienas kaunietis gali parodyti, kaip moka skambinti pianinu | Kas vyksta Kaune

Kiekvienas kaunietis gali parodyti, kaip moka skambinti pianinu

Organizatorių nuotr.

Bet ku­ris kau­nie­tis, tiek mo­kan­tis gro­ti pia­ni­nu, tiek no­rin­tis im­pro­vi­zuo­ti, tu­rė­tų ap­si­lan­ky­ti V. Put­vins­kio gat­vė­je, prie Na­cio­na­li­nio M. K. Čiur­lio­nio dai­lės mu­zie­jaus. Čia jau ke­lias die­nas vyks­ta vie­na iš Kau­ne įgyvendi­na­mų me­ni­nių ini­cia­ty­vų – mies­to cen­tre “iš­dy­go” pia­ni­nas, rašo kaunoaleja.lt.

Pa­sak vie­nos iš pro­jek­to au­to­rių Ind­rės Švel­ny­tės, nuo lie­taus ap­sau­go­tas mu­zi­kos ins­tru­men­tas nė­ra skir­tas pro­fe­sio­na­lų pa­si­ro­dy­mams.

„Piani­nas yra tar­si ra­gi­ni­mas kur­ti, im­pro­vi­zuo­ti. Prie jo ga­li pri­sės­ti ir šu­nis ve­džio­jan­tys, ir iš pa­si­ma­ty­mo grįž­tan­tys kau­nie­čiai. La­bai daž­nai prie jo įsi­ku­ria vai­kai ar­ba gar­baus am­žiaus gy­ven­to­jai“, – sa­kė pa­šne­ko­vė.

Ši iš­skir­ti­nė ini­cia­ty­va – ren­gi­nių cik­lo „Čiur­lio­nis įkve­pia“ da­lis. Jei­gu pia­ni­nas liks ge­ros būk­lės, jis kau­nie­čius džiu­gins iki va­sa­ros pa­bai­gos.

Pa­sak I. Švel­ny­tės, pro­jek­to ini­cia­to­riai pa­nau­do­tą mu­zi­kos ins­tru­men­tą įsi­gi­jo dar pa­va­sa­rį. Virš jo su­mon­tuo­tas sto­ge­lis, nuo vė­jo, sau­lės ar lie­taus sau­gan­tis ir ins­tru­men­tą, ir mu­zi­kuo­ti už­si­ma­niu­sius kau­nie­čius. Vie­toj kė­du­tės prie pia­ni­no sto­vi kel­mas, kad ins­tru­men­tas kuo natūraliau įsi­lie­tų į me­džiais ap­so­din­tą mies­to gat­vę.

„Mes tu­ri­me ga­li­my­bę įro­dy­ti, kad esa­me bran­dus mies­tas, o to­kio ti­po pa­si­ro­dy­mai – sa­vi ir su­pran­ta­mi“, – sa­kė I. Švel­ny­tė. Jos tei­gi­mu, dar vie­na ne­tra­di­ci­nė šios va­sa­ros ini­cia­ty­va – ru­gių lau­kas mies­te. Tie­sa, jis gy­va­vo ne­il­gai. Lau­kas bu­vo iš­tryp­tas, o ten sto­vė­ju­si mu­zi­kos įran­ga – išmon­tuo­ta. „Ne­pai­sant to, ne­ti­pi­nės, ne­ti­kė­tos idė­jos bus ir to­liau įgy­ven­di­na­mos. Juk sma­gu ru­gių lau­ką ras­ti ne tik už­mies­ty­je, o pia­ni­ną – ne vien kon­cer­tų sa­lė­je“, – kal­bė­jo pa­šne­ko­vė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA