Kviečia žymėti dviračius nemokamai | Kas vyksta Kaune

Kviečia žymėti dviračius nemokamai

Archyvo nuotr.

Vasarą gatvėse pagausėjus dviratininkų padaugėja ir dviračių vagysčių. Kauno policija kviečia miestiečius pasinaudoti veiksminga ir nieko nekainuojančia dviračių apsaugos nuo vagių priemone.

Šį penktadienį, nuo 14 iki 17 val., Panemunės paplūdimyje, prie naujojo gelbėjimo stoties paviljono (A. Smetonos al. 4), vyks dviračių žymėjimo akcija. Norintys pažymėti savo dviratį, su savimi turi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą bei dviračio įsigijimo dokumentus.

Dviratį pareigūnai užregistruos, specialia priemone pažymės jo rėmą ir užklijuos lipduką su užrašu „Pažymėta policijoje“. Lipdukas ant dviračio rėmo įspės tuos, kurie kėsinsis į šį turtą. Vagystės atveju policijoje pažymėtą dviratį bus lengviau surasti ir atpažinti.

Dviračių dažniausiai pasigendama palikus juos prie parduotuvių, laiptinėse, kiemuose ar sandėliukuose. Pasitaiko atvejų, kai įsibrovus į sandėliuką ar kitas patalpas, pavagiami visi šeimos dviračiai. Užraktai vagišius retai kada atbaido. Vagis ypač vilioja neapšviestose vietose, atokiau nuo vaizdo stebėjimo kamerų palikti ar prie nestabilių objektų pritvirtinti dviračiai.

Policijoje pažymėti dviračiai vagiami rečiau, kadangi juos parduoti gana sudėtinga. Be to, policijos pareigūnams atradus vogtą žymėtą dviratį paprasta identifikuoti jo savininką, tad didesnė tikimybė jį praradus susigrąžinti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA