Neįgalieji plauks baidarėmis | Kas vyksta Kaune

Neįgalieji plauks baidarėmis

V.Biškaus nuotr.

Šį trečiadienį, liepos 29-ąją, visuomeninių organizacijos „Aktyvi Tauragė“ ir „Vieningas Kaunas“ pastangomis į Kauną atkeliauja iniciatyva „Mes įgalūs irkluoti!“. Visoje Lietuvoje vykstantys renginiai skirti supažindinti neįgaliuosius su plaukimu baidarėmis ir populiarinti šią vasarišką pramogą.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie tokios gražios iniciatyvos. Tai puiki proga neįgaliems kauniečiams išbandyti šią vasarišką pramogą. Tikiuosi, kad tai taps puikia kasmetine tradicija“,- teigė „Vieningo Kauno“ direktorius Andrius Palionis.

Lampėdžių kempinge sudarytos puikios sąlygos šiam plaukimui – yra patogus priėjimas prie vandens, pavėsinė ir neįgaliesiems pritaikytas tualetas. Baidarės taip pat paruoštos specialiai šiam projektui ir pritaikytos negalią turintiems žmonėms.

„Neįgaliųjų plaukimas baidarėmis tikrai nėra naujovė, tačiau toks turas per visą šalį vykstą pirmą kartą. Tikimės, kad po mūsų apsilankymo atsiras entuziastų, kurie ir toliau dirbs su neįgaliaisiais – juk tam užtenka tik kelių savo darbą išmanančių instruktorių. Manau, kad šis projektas turi potencialo apjungti visą šalį ir išaugti į rimtesnius, visus suvienijančius, žygius“,- teigė turo „Mes įgalūs irkluoti!“ iniciatorius ir „Aktyvios Tauragės“ atstovas Saulius Bagdonas.

„Mes įgalūs irkluoti!“ renginys vyks Liepos 29 d., nuo 9 val. Kauno Lampėdžių kempinge.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA