Paaiškėjo, kad medicina tarp studentų – populiariausia | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo, kad medicina tarp studentų – populiariausia

L.Pankratjevaitės nuotr.

Vakar Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) paskelbė pirmuosius priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas rezultatus. Tad šiandien pakviestieji studentai jau nuo ankstyvo ryto užpildė universitetų ir kolegijų koridorius. Ne išimtis tapo ir Lietuvos sveikatos mokslų universitetas (LSMU), kuris jau eilę metų rikiuojasi pirmosiose populiariausių Lietuvos universitetų gretose.

Nors pagal LAMA BPO organizuojamą tvarką studentai sutartis pasirašyti gali iki liepos 28 dienos, tačiau daugelis atvykusiųjų tvirtino, jog nebuvo dėl ko dvejoti, studijas jie rinkosi kaip prioritetines ir sutartį pasirašyti norėjo kuo greičiau.

LSMU studijų profesionalumą pagrindžia ne tik studentų atsiliepimai, bet ir oficialūs LAMA BPO duomenys. Jų teigimu, LSMU pristatoma Medicinos studijų programa šiemet sulaukė net 308 studentų. Tai yra pati populiariausia studijų programa visoje šalyje. Toliau lentelėje, kaip prieš kelias dienas skelbė LAMA BPO, išsidėstė socialinių mokslų sričių studijų programos.

Anot LSMU Priėmimo komisijos atsakingosios sekretorės doc. Marijos Stankevičienės, studentai pasitiki LSMU programų kokybe bei vertina galimybę rinktis patrauklias ir išskirtines studijas, tai įrodo pirmakursių gausa. Be to, atsakingoji sekretorė prasitarė, jog šie metai ypač išsiskyrė aukštais konkursiniais balais: „Didžioji dauguma stojančiųjų brandos egzaminus yra išlaikę puikiais rezultatais“.

Iš viso į Medicinos ir Veterinarijos akademijas jungiantį LSMU universitetą šiemet pakviesta studijuoti 1224 absolventai, kurių daugiau nei 40 procentų gavo valstybės finansuojamas vietas.

Tiesa, be pagrindinio ir papildomo priėmimo į aukštąsias mokyklas, LSMU laukia dar vienas svarbus etapas. Rugpjūčio pabaigoje LSMU Tarptautinių ryšių ir studijų centrą taip pat užplūs naujai priimti studentai iš užsienio šalių. Šiemet laukiama apie pusantro šimto jaunuolių iš Ispanijos, Švedijos, Izraelio ar Libano valstybių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA