Kauniečių gauja apgavo dešimtis automobilių pirkėjų | Kas vyksta Kaune

Kauniečių gauja apgavo dešimtis automobilių pirkėjų

delfi.lt 2015/07/22 15:53

112 nusikalstamų veikų, daugiau nei 80 nukentėjusių, 10 kaltinamųjų, daugiau nei 100 puslapių kaltinamasis aktas. Tokios apimties baudžiamąją bylą atvertė Kauno apylinkės teismas. Kauniečių gauja veikė pagal primityvų planą – automobilių pardavimo portaluose skelbdavo apie parduodamus automobilius ir rinkdavo avansinius mokėjimus. Tačiau apgauti pirkėjai nebematė nei avanso, nei naujojo savo pirkinio.



Atvyko vos pusė kaltinamųjų

Prieš teismą stojo net 10 vyrų – Robertas Galminas, Andrius Vitauskas, Egidijus Jaugėlas, Andrius Lekavičius, Andrius Eičas, Paulius Paulavičius, Stanislavas Gerasimovas, Deividas Bajoraitis, Marius Zakarevičius ir Aivaras Barauskas. 6 iš kaltinamųjų anksčiau yra teisti, 4 – ne.

Akivaizdu, kad sukviesti tokį būrį kaltinamųjų bus sudėtinga – į teismą trečiadienį atvyko vos pusė, tad posėdis buvo atidėtas. Į kitą teismo posėdį neatvykę kaltinamieji bus atvesdinti.

Gaujos nariams pareikšti kaltinimai pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius: dėl sukčiavimo, dėl bendrininkavimo, dėl neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis, dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo ir dėl neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos.

Apgavo 80 žmonių

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad šie asmenų, veikdami organizuotoje grupėje, kurios nariai tarpusavyje buvo pasiskirstę vaidmenimis, atliko skirtingas užduotis ir buvo susitarę daryti nusikalstamas veikas – sukčiaujant, apgaule įgyti kitų asmenų pinigines lėšas.

Tiesa, gauja buvo gana greitai nustatyta.

2012 m. birželio-lapkričio mėnesiais daugiau nei 80 asmenų visoje Lietuvoje kaip avansinius mokėjimus į nurodytas banko sąskaitas pervedė pinigų sumas nuo 100 iki 1,500 tūkst. Lt. Tačiau automobiliai pristatyti nebuvo, pinigai taip pat nebuvo grąžinti.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiųjų pateikti civiliniai ieškiniai turtinei žalai atlyginti siekia daugiau nei 10 tūkst. eurų.

Kaltinamieji, supirkę keturių asmenų bankų korteles su prisijungimo kodais, internetiniuose automobilių pardavimo puslapiuose talpino skelbimus apie tariamai iš užsienio gabenamus pardavimui automobilius, o pagal skelbimus atsiliepusių automobilių pirkėjų reikalavo avansinio mokėjimo.

Vyrai, iš anksto žinodami, kad automobiliai nebus pristatyti, nurodydavo avansinius mokėjimus pervesti į bankų sąskaitas keturių asmenų, kurių banko korteles buvo įsigiję. Tokiu būdu įtariamieji užvaldė avansinius mokėjimus, kuriuos vėliau išgrynino ir pasisavino.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA