Į Kauną savo veiklą perkeliantiems verslininkams – dar viena lengvata | Kas vyksta Kaune

Į Kauną savo veiklą perkeliantiems verslininkams – dar viena lengvata

Kas vyksta Kaune nuotr.

Naujai savo veiklą pradedantys arba į Kauno persikeliantys verslininkai pirmaisiais metais už komercinės, pramonės ir sandėliavimo paskirties teritorijas mokės simbolinį 0,1 proc. dydžio žemės nuomos mokestį. Tokiam siūlymui antradienį pritarė Kauno miesto taryba.

„Džiugu, jog Kauno miesto teritorijoje besisteigiančioms įmonėms bus taikomas simbolinis nuomos mokesčio tarifas, sieksiantis 0,1 proc. Tai iš tiesų teisingas žingsnis ir tikimės, jog ateityje verslas ir toliau bus skatinamas kurtis Kaune tokiomis priemonėmis“, – sakė Kauno miesto tarybos narys, Liberalų sąjūdžio atstovas Rimantas Mikatis.

„Miestas privalo padaryti viską, kad pritrauktų kuo daugiau investuotojų ir naujų darbo vietų. Tik taip išnaudosime visą Kauno potencialą, pritrauksime naujų gyventojų ir paskatinsime universitetų absolventus pasilikti“, – pabrėžė Kauno miesto tarybos narė, „Vieningo Kauno“ atstovė Edita Plūkienė.

Kauno taryba gegužės mėnesį priėmė panašų sprendimą, pagal kurį savo veiklą pradedantiems arba į Kauną persikeliantiems verslininkams, komercinės, pramonės ar sandėliavimo paskirties žemės sklypus valdantiems nuosavybės teise, bus taikomas simbolinis 0,01 proc. dydžio žemės mokestis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA