Kauno rajono savivaldybė ketina remti taksi | Kas vyksta Kaune

Kauno rajono savivaldybė ketina remti taksi

krs.lt nuotr.

Jau kitąmet Kauno rajone gali startuoti unikalus projektas – socialinis taksi. Ši iniciatyva leis patogiau ir saugiau keliauti judėjimo negalią turintiems žmonėms.

[galerija kiek=””]

Šiandien su Kauno rajono meru Valerijumi Makūnu susitikęs VšĮ „Nacionalinio socialinės integracijos instituto“ vadovas Jonas Mulevičius pasakojo, socialinis taksi nėra vien tik negalią turinčių žmonių vežimas – tai ir pagalba išeinant iš namų iki automobilio, daiktų nunešimas, įsodinimas ir palyda.

Socialinio taksi vairuotojas yra ir asmeninis asistentas, ne tik pervežantis judėjimo negalią turintį žmogų, bet ir padedantis jam įvairiose situacijose. Ši paslauga neįgaliesiems suteiks daugiau savarankiškumo ir galimybių judėti.

J. Mulevičius parodė specialų automobilį, kurį vairuoja ne tik instituto darbuotojai, bet ir savanoriai, apmokyti būtinosios pagalbos, bendravimo ir kitų svarbių įgūdžių.

Socialinis taksi yra ne pelno siekiantis projektas ir veikia rėmėjų pagalba. Jo partneriais yra Nyderlandų fondas R. C. Maagdenhuis, Lietuvos ir Šveicarijos bendradarbiavimo programa, kai kurios savivaldybės.

Kauno rajono savivaldybė turi šiuolaikinį Socialinių paslaugų centrą, kuris taip pat veža neįgaliuosius. Tačiau meras V. Makūnas pastebėjo, kad judėjimo negalią turinčių žmonių daugėja, todėl socialinio taksi projektas yra prasmingas. „Reikėtų gerai ištirti poreikius ir kitų metų biudžete numatyti lėšų šiam projektui paremti“, – kalbėjo meras.

Registruoti socialinio taksi vartotojai paslaugas galės užsisakyti interneto tinklapyje www.socialinistaksi.lt. Jiems vienkartinė kelionė kainuos simboliškai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA