Lantainių piliakalnis – nepaprasta gamtos ir miesto pynė | Kas vyksta Kaune

Lantainių piliakalnis – nepaprasta gamtos ir miesto pynė

R. Tenio nuotr.

Kauno rajonas nestinga gražių ir vertų dėmesio vietų, tad šį kartą portalo „Kas vyksta Kaune“ komanda keliauja Lapių link. Kopiame į statų ir aukštą kalną – Lantainių piliakalnį, nuo kurio atsiveria stulbinama panorama.

Domeikavos seniūnijoje, Radikių kaime pūpsantis Lantainių piliakalnis yra viena iš gražiausių Kauno rajono vietų, kurias per tiek laiko pavyko atrasti, mat atsiveria ypatingo grožio panorama, kuri patiks kiekvienam. Čia persipina gamta, žavieji Neries vingiai, su miesto stogais ir Šilainių rajonu kažkur tolumoje.

Šis vieta yra viena aukštesnių, ko gero, dėl to ir galima pamatyti gyvenviečių tolius. Ant paties piliakalnio viršaus įrengta laužavietė, kur liepsna sukurtų jaukumą ir savotišką romantiką, o taip pat ir derėtų prie atsiveriančių vaizdų ir geros draugų kompanijos.

Istorijos šaltiniai byloja, jog apie 1915-uosius metus piliakalnį apardė čia įrengtas bunkeris. Tam buvo paaukota šiaurės vakarų pylimo dalis, kuri beveik visa buvo nukasta. Šiaip Lantainių piliakalnis pasižymi aikštelių ir terasų gausa, tad apylinkes galima apžiūrėti ne tik iš skirtingų vietų, bet taip pat ir skirtingų aukščių.

Atrasti Lantainių piliakalnį galite važiuodami keliu Vilijampolė–Žeimiai–Šėta, yra kairėje, šiaurėje nuo jo. Detalesnį kelionės maršrutą galite rasti čia.

Kauno rajono savivaldybė

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA