T.Barštys su broliais Gelžiniais triumfavo 1000 km lenktynėse Palangoje | Kas vyksta Kaune

T.Barštys su broliais Gelžiniais triumfavo 1000 km lenktynėse Palangoje

delfi.lt 2015/07/18 22:09

„ENEOS 1000 km” lenktynės autosporto gerbėjams padovanojo daugiau dramos nei kas nors galėjo įsivaizduoti. Antrą varžybų valandą staiga prakiuręs dangus sumaišė visas kortas ir įnešė daugybę sumaišties trasoje. Kol varžovai klydo, stabiliausiai važiavo ir lenktynes laimėjo „Juta – KG Group” komanda.

Šeštadienio vidurdienį prie starto linijos stojo 42 komandos, pradėjusios maždaug dešimt valandų truksiančias ištvermės varžybas. Nors techninėje komisijoje buvo registruotos 44 komandos, šeštadienio lenktynių sulaukė kiek mažiau jų – „Blue Ghost Racing Team” ekipai lenktynės baigėsi sudaužius „Toyota Celica“ penktadienio treniruotėje, o „Mojo Lounge Racing“ savąjį BMW M4 apdaužė kvalifikacijoje.

Iš pirmos pozicijos 1000 km lenktynėse startavo „General Financing – Autopaslauga“, kurios pilotas Jeroenas Bleekemolenas su „Porsche 911 GT3 CUP“ penktadienio kvalifikacijoje buvo greičiausias, trasos ratą įveikęs per 1 min. 09,679 sek. Antroje pozicijoje buvo „Juta – KG Group“ su „Porsche Carrera GT3 CUP“, o iš trečios vietos startavo „Algirdai Racing Team“ su „Aquila SR1“.

Maždaug po 15 ratų pirmą kartą trasoje pasirodė saugos automobilis, o tuo metu sugedo vienais iš favoritais laikytos „Algirdai Racing Team“ automobilis „Aquila SR1“. Kiek vėliau staiga prasidėjo lietus, kuriam dauguma komandų nebuvo pasiruošusios. Trasoje prasidėjo „dailusis automobilių čiuožimas”, kuris žiūrovams padovanojo aibę avarijų, o mechanikams – neišsprendžiamus galvosūkius serviso zonoje. Įpusėjus lenktynėms lyderių trejetas tapo stabilus: „General Financing – Autopaslauga by Pitlane“ su „Porsche 911 GT3 CUP,“ „JUTA – KG GROUP“ su „Porsche Carrera GT3 CUP“ ir „Balpol-15min powered by Oktanas Racing“ su „Porsche Porsche 911 GT3 Cup“.

Atrodė, kad situacija trasoje tapo stabili, tačiau 247 rate lyderiai General Financing – Autopaslauga by Pitlane pateko į incidentą. Sebastiaano Bleekemoleno vairuojamas Porsche 911 GT3 CUP slysdamas posūkyje kliudė betoninį atitvarą. Iš pažiūros automobilis stipriau nenukentėjo, tačiau nedidelė klaida kainavo brangiai – buvo pažeistas radiatorius, jį teko keisti ir tai šią komandą nubloškė į devintą vietą.

Likus porai valandų iki finišo, aiškiais lyderiais tapo „JUTA – KG GROUP“ ir „Balpol-15min powered by Oktanas Racing“. Vis dėlto apmaudi pastarosios ekipos klaida, kai automobiliui nebuvo užpiltas reikiamas kiekis degalų ir bolidas sustojo trasoje, paskutinę valandą sumažino intrigą. Tai buvo lemiamas lūžis lenktynėse ir brolių Gelžinių bei Tautvydo Barščio komanda „JUTA – KG GROUP“ tapo šešioliktųjų 1000 km lenktynių nugalėtojais.

1000 km race and epic win!!! Thanks for Juta racing- the best team in Lithuania beating Bleekemolen team !!!!!!!! #AchieveTheImpossible

Posted by Ignas Gelzinis on Saturday, July 18, 2015

Bendros įskaitos pirmasis dešimtukas

1. JUTA – KG GROUP su Porsche Carrera GT3 CUP automobiliu

2. Balpol-15min powered by Oktanas Racing su Porsche 911 GT3 Cup

3. Palanga SPA hotel by Qvick Motors su BMW M3 GTR

4. Finance Group – GSR su Ginetta G50 GT4

5. BAUER RACING su BMW M3

6. General Financing – Autopaslauga by Pitlane su Porsche 911 GT3 CUP

7. Team Bleekemolen su Renault Clio

8. Luktarna su BMW M3

9. ALWARK – Kaukas su Volkswagen Golf

10. Autoverslas Racing Team su Audi A4

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA