Kauno visuomenės sveikatos centrui dažniausiai skundžiasi kaliniai | Kas vyksta Kaune

Kauno visuomenės sveikatos centrui dažniausiai skundžiasi kaliniai

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pernai Kauno visuomenės sveikatos centras gavo 198 piliečių ir įmonių skundus, t. y. 16 proc. mažiau nei 2013-aisiais. Galima būtų teigti, jog visuomenėje nusiskundimų sveikatą įtakojančiais veiksniais mažėja, jei ne šių metų statistika: per pirmąjį metų pusmetį jau gauta 130 įvairių skundų ir prašymų.

Iš pernai gautų 198 skundų, buvo išnagrinėtas 101. Likusieji pagal kompetenciją persiųsti nagrinėti kitoms institucijoms ar, nesant pagrindo, nenagrinėti. Pažymėtina, kad iš išnagrinėtų skundų, pusė jų pasitvirtino.

Pernai didžiąją dalį skundų sudarė nuteistųjų skundai dėl įkalinimo vietų ir sąlygų jose (patalpų temperatūros, drėgmės, apšvietimo, nuteistųjų maitinimo ir kitų veiksnių), iš kurių šiek tiek mažiau nei trečdalis buvo pagrįsti. Reikia pastebėti, kad kalinčių asmenų pateikiamų skundų vis daugėja: per pirmą šių metų pusmetį jau buvo gauti 35 skundai, iš kurių beveik du trečdaliai pasitvirtino.

Opia problema išlieka triukšmas ir kvapai iš stacionarių ūkinės komercinės veiklos šaltinių. Pernai dėl triukšmo gauti 33 skundai, iš jų tik ketvirtadalis buvo pagrįsti. Dėl kvapų gyvenamojoje aplinkoje buvo gautas 31 skundas, iš kurių pasitvirtino tik penki. Sveikatos priežiūros įstaigomis skundėsi 6 asmenys, pusė gautų skundų pasitvirtino. Dėl sąlygų švietimo įstaigose nusiskundimų turėjo 12 pareiškėjų, du trečdaliai skundų buvo pagrįsti. Dėl grožio salonų ir kirpyklų paslaugas teikiančių įmonių ar asmenų buvo gauti 5 skundai, visi jie pasitvirtino.

Kauno visuomenės sveikatos centro Visuomenės sveikatos saugos kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Neringa Martišienė primena, kad pateikiant skundą būtina tiksliai nurodyti objektą, dėl kurio veiklos skundžiamasi, taip pat savo kontaktinius duomenis, kad būtų galima susisiekti dėl aplinkybių patikslinimo bei informuoti apie skundo tyrimo eigą ir rezultatus.

Lietuvos Respublikos Viešojo administravimo įstatyme skundas apibrėžiamas kaip asmens rašytinis kreipimasis į viešojo administravimo subjektą, kuriame nurodoma, kad yra pažeistos jo teisės ar teisėti interesai, ir prašoma juos apginti. Informaciją apie tai, kokio pobūdžio skundus nagrinėja Kauno visuomenės sveikatos centras ir jų nagrinėjimo tvarką galima rasti internetinėje svetainėje.

Kauno visuomenės sveikatos centro informacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA