Dvidešimčiai Ukrainos karių Kaune įteikti instruktoriaus kurso baigimo pažymėjimai | Kas vyksta Kaune

Dvidešimčiai Ukrainos karių Kaune įteikti instruktoriaus kurso baigimo pažymėjimai

kam.lt nuotr.

Šiandien Divizijos generolo Stasio Raštikio Lietuvos kariuomenės mokykloje Kaune dvidešimčiai Ukrainos karių buvo įteikti tarptautinio instruktoriaus kurso baigimo pažymėjimai. Penkių savaičių trukmės kursas Ukrainos puskarininkiams Lietuvoje organizuotas tarpininkaujant NATO ir atsižvelgiant į Ukrainos poreikius.

[galerija kiek=””]

Mokymus ukrainiečiams vedė didelę patirtį turintys ir NATO valstybėse kursus baigę Lietuvos kariniai instruktoriai, pagrindinis jų uždavinys buvo suteikti Ukrainos kariams žinių ir įgūdžių, reikalingų planuojant ir rengiant karines pratybas.

„Kurso dalyvių sudėtis nuo ankstesnių mokymų yra stipriai pasikeitusi į teigiamą pusę ir atspindi pokyčius, vykstančius Ukrainos karinėse pajėgose. Į šį kursą atvyko jaunosios kartos puskarininkiai iš visų Ukrainos karinių pajėgų rūšių, savo daliniuose vykdantys instruktoriaus pareigas“ – sakė Lietuvos kariuomenės mokyklos Puskarininkių mokyklos viršininkas seržantas majoras Bronius Basalykas. Pasak seržanto, šie Ukrainos kariai yra motyvuoti, aktyviai siekia profesinių įgūdžių tobulinimo, kurso metu įgytas žinias jie galės tiesiogiai taikyti vykdydami savo pareigas.

Mokymų Lietuvoje metu dalyviai buvo supažindinti su karinio rengimo pagrindais, mokomi organizuoti ginkluotės ir šaudybos, parengiamąsias ir mūšio pratybas. Kurso programa Lietuvos kariuomenės mokykloje sudaryta siekiant tobulinti Ukrainos karinių instruktorių žinias ir įgūdžius, kaip rengti teorines ir praktines pratybas kariams, taikant pažangią NATO šalių karinės pedagogikos patirtį.

Pažymėjimų ir kvalifikacinių ženklų įteikimo iškilmingoje ceremonijoje dalyvavo Ukrainos gynybos atašė Lietuvai jūrų kapitonas Dmytro Donskoi, krašto apsaugos ministerijos Tarptautinių ryšių ir operacijų departamento direktorius Robertas Šapronas, Lietuvos kariuomenės mokyklos viršininkas pulkininkas leitenantas Stasys Paldūnas, Jungtinio štabo vyriausiasis puskarininkis seržantas majoras Virginijus Molis, Mokymo ir doktrinų valdybos vyriausiojo puskarininkio pareigas einantis srž. mjr. Aleksandras Balionis.

Ukrainos Sausumos pajėgų seržantų mokymo centro personalas yra sudarytas iš Lietuvos kariuomenės mokykloje parengtų instruktorių. Šiame centre yra taikoma tokia mokymo metodika, kokios ukrainiečiai buvo mokomi Tarptautinio instruktoriaus kurso metu Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA