Net trijuose iš 4 eismo įvykių vairuotojai neturėjo teisės vairuoti | Kas vyksta Kaune

Net trijuose iš 4 eismo įvykių vairuotojai neturėjo teisės vairuoti

Policijos nuotr.

Liepos 15 dieną Kauno apskrityje įvyko 4 eismo įvykiai, kuriuose buvo sužaloti vairuotojai ir (ar) keleiviai. Trijuose iš šių eismo įvykių vairuotojai transporto priemones vairavo neturėdami teisės vairuoti.

[galerija kiek=””]

Liepos 15 d. 4.10 val. kelyje Kaunas-Zapyškis-Šakiai 31 km, automobilis „Mitsubishi Galant“, vairuojamas neturinčio vairuotojo pažymėjimo vyro (gimusio 1977 m.), nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Transporto priemonės vairuotojas ir keleivis (gimęs 1972 m.) dėl patirtų sužalojimų pristatyti į gydymo įstaigą.

Apie 5.50 val. Kauno r., Noreikiškių k., Šiltnamių g., automobilis „Opel Insignia“, pirminiais duomenimis vairuojamas neturinčio vairuotojo pažymėjimo (paimtas kraujas tyrimui dėl alkoholio) vyro (gimusio 1996 m.), išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Fiat Stilo“, vairuojamu vyro (gimusio 1992 m.). Eismo įvykio metu nukentėjo „Opel“ keleivė (gimusi 1998 m.), keleivis (gimęs 1996 m.) ir keleivis (gimęs 1996 m.), kurie dėl sužalojimų paguldyti į ligoninę, o abu vairuotojai gydomi ambulatoriškai.

Apie 7.05 val. Kaune, Piliakalnio g., ties namu Nr. 7, automobilis „Nissan Primera“, vairuojamas neturinčio vairuotojo pažymėjimo (teisė vairuoti atimta) vyro (gimusio 1992 m.) išvažiavo į priešingos krypties eismui skirtą kelio pusę, susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu „Nissan Note“, vairuojamu moters (gimusios 1971 m.). Dėl patirtų sužalojimų moteris pristatyta į gydymo įstaigą.

Kauno apskrities policija primena, kad Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 128 str. (Transporto priemonių vairavimas neturint teisės vairuoti) už transporto priemonių vairavimą neturint teisės jų vairuoti ar neturint teisės vairuoti šios rūšies transporto priemonių numato baudą nuo 289 iki 434 eurų arba administracinį areštą. Už transporto priemonių vairavimą kai vairuojančiam asmeniui atimta teisė vairuoti transporto priemones numatoma bauda nuo 434 iki 724 eurų arba administracinis areštas. Už perdavimą vairuoti transporto priemonę asmeniui, neturinčiam teisės jos vairuoti ar neturinčiam teisės vairuoti šios rūšies transporto priemonių numato baudą nuo 57 iki 115 eurų.

Pareigūnai taip pat atkreipia dėmesį, kad tokiais atvejais, kuomet vairuojama neturint teisės vairuoti, civilinės atsakomybės draudimas negalioja. Žalą, kuri dažnai būna itin didelė, tenka atlyginti patiems.

Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA