Už nacistinę simboliką teko baudą susimokėti ir automobilio vairą atiduoti | Kas vyksta Kaune

Už nacistinę simboliką teko baudą susimokėti ir automobilio vairą atiduoti

Policijos nuotr.

Vyriškis ant automobilio vairo, visiems gerai matomoje vietoje buvo įtaisęs nacistinės Vokietijos simboliką. Šis veiksmas vyrui kainavo ne tik baudą, bet taip pat ir patį automobilio vairą.

[galerija kiek=””]

Gegužės 2 d. gautas pilietiško vyriškio (gimusio 1992 m.) pranešimas, kad Kaune, Muziejaus g., praeidamas pro automobilį „Citroen Xantia“, matomoje vietoje, t. y. ant vairo, pastebėjo nacistinės Vokietijos simboliką – erelį, po kurio kojomis vainike pavaizduota nacistinė svastika, o aplink ją – užrašai. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto centro policijos komisariate pagal šį faktą buvo pradėta administracinio teisės pažeidimo bylos teisena dėl nacistinių ar komunistinių simbolių platinimo ar demonstravimo pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 18818 str.

Birželio 16 d. teismas, išnagrinėjęs administracinių teisės pažeidimo bylą, automobilio savininkui (gimusiam 1958 m.) paskyrė 144 eurų baudą su vairo, ant kurio yra nacistinės Vokietijos simbolis – erelis, po kurio kojomis vainike nacistinė svastika ir užrašai, konfiskavimu. Šis teismo sprendimas įsiteisėjo liepos 6 d.

Kauno apskrities policija primena, kad už nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo arba vėliavų, ženklų ar uniformų, kurių sudedamoji dalis yra nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliava ar herbas, nacistinių ar komunistinių organizacijų simbolių ar uniformų arba nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, nacistinės svastikos, nacistinio SS ženklo, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytų vėliavų ar ženklų, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas Vokietijos nacionalsocialistų ar SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdų platinimą, naudojimą susirinkime ar kitame masiniame renginyje arba kitokį demonstravimą, taip pat nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR himno viešą atlikimą įstatymas numato baudą nuo 144 iki 289 eurų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA