Jurgos Šeduikytės ir Vido Bareikio pasimatymas Kaune – atviras gerbėjams | Kas vyksta Kaune

Jurgos Šeduikytės ir Vido Bareikio pasimatymas Kaune – atviras gerbėjams

Kaunas acoustics nuotr.

Aktorė ir dainininkė. Aktorius, režisierius ir muzikantas. Meno mūzų palaiminta pora – Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis – gerbėjus kviečia į atvirą pasimatymą Kaune. „Volfas Engelman Gyvai“ ciklo koncertas – jau ketvirtadienį, liepos 17-ąją, „Ryšių kiemelyje 837“.

Tarp svarbiausių Jurgos Šeduikytės solinių pasiekimų – MTV „Best Baltic Act“ statulėlė iš Justin Timberlake rankų, beveik visi įmanomi titulai ir apdovanojimai Lietuvos muzikos rinkoje bei auksiniai įvertinimai soliniams albumams, pastarąjį kurių – „Breaking The Line“ – atlikėjai įrašyti padėjo vienas populiariausių Lietuvos prodiuserių Leon Somov.

Vido Bareikio kūrybinėje biografijoje – studijos pas Gintarą Varną, alternatyvos grupės „Suicide DJs“ ir „Stipriai kitaip“, Maskvoje išgyventas magistro diplomas bei teatro judėjimas „No Theatre“ ir jau šeši režisuoti spektakliai. Taip pat – du soliniai albumai „Panda“ ir „Žmogus, bet šuo“.

Muzikantų ir teatralų pora susipažino Juodkrantėje kuriant miuziklą „Ugnies medžioklė su varovais“. Nenuostabu, kad vienas kitą atradę menininkai neišvengė bendro kūrybinio darbo. Savo vyro diplominiuose spektakliuose Maskvoje vaidinusiai Jurgai Šeduikytei atiteko ir pagrindinis vaidmuo Vido Bareikio režisuotoje Bertoldo Brechto pjesėje „Geras žmogus iš Sezuano“.

Anksčiau bandę teigti, kad šeimyninio muzikos dueto kurti neplanuoja, šiandien Jurga Šeduikytė ir Vidas Bareikis mielai – nors ne per dažnai – drauge lipa į sceną. Tiesa, bendri jų koncertai – ypatingai intymūs ir atviri, lyg vyktų ne koncertų salėse ar klubuose, o tiesiog namų svetainėje. Tokioje improvizuotoje „svetainėje“ Kaune liepos 16-ąją skambės Jurgos ir Vido talentų gerbėjams puikiai pažįstamos dainos, bet atlikėjai žada ir netikėtų skambesio kampų.

Jurga ir Vidas „Ryšių kiemelyje 837“ šeimininkaus ketvirtadienį, o penktadienį kauniečius aplankys dar vienas duetas – tiesa, ne šeimyninis. Vis rečiau Lietuvai laiko randantys „Beissoul & Einius“ praėjusią savaitę jau antrąkart šią vasarą koncertavo Ukrainoje, į šią šalį, kurioje turi itin daug gerbėjų, grįš ir rugpjūtį. Taip pat elektroninės muzikos fantomai šį sezoną jau pasirodė Prancūzijoje ir Berlyne, o, be liepos 17-osios koncerto Kaune, lietuviams šią vasarą gros tik dar vieną sykį.

Daugiau informacijos apie renginį rasite paspaudę čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA