Policijos kursantai savo kailiu išbandė elektrošoką | Kas vyksta Kaune

Policijos kursantai savo kailiu išbandė elektrošoką

Lietuvos policijos mokyklos (toliau – LPM) kursantai vos grįžę po tris mėnesius trukusios praktikos policijos komisariatuose sulaukė paskutinio išbandymo – savo kailiu išbandė elektros impulsinį prietaisą „Taser“.

Mokymai pagal Specialiųjų mokymo modulių programos „Viešosios tvarkos užtikrinimas ir kelių policijos veikla” modulį „Elektros impulsinių prietaisų „Taser” naudojimas policijos veikloje” vyko dvi dienas, kurių metu būsimieji pareigūnai mokėsi saugaus elgesio su elektros impulsiniu prietaisu, naudojimo taktikos, analizavo aktualius teisės aktus.

Mokymų lektorius LPM Profesinės taktikos skyriaus vyresnysis specialistas Saulius Džiaugys pasakojo, jog šių mokymų tikslas – išmokyti kursantus policijos pareigūno veiksmų taktikos, naudojant elektros impulsinį prietaisą, tobulinti specialiųjų priemonių naudojimo įgūdžius, taip pat bendravimo su asmenimis gebėjimus.

Mokymų metu kursantai atnaujino medicinos žinias, taip pat išklausė paskaitas apie elektros impulsinio prietaiso poveikį žmogaus organizmui. Detaliai susipažino su šio prietaiso techninėmis charakteristikomis, veikimu, sudedamosiomis dalimis. Kursantams teko analizuoti teisės aktus, reglamentuojančius elektros impulsinio prietaiso naudojimą policijos veikloje.

Įtvirtinę teorines žinias, kursantai tobulino praktinius įgūdžius, mokėsi saugaus elgesio principų, prietaiso laikymo ir pan.
Pasak mokymų koordinatoriaus LPM mokymo organizavimo skyriaus vyriausiojo specialisto Tomo Lukošiaus šie 8 valandų trukmės mokymai yra labai intensyvūs tiek lektoriams, tiek kursantams, kadangi aktualių temų sąrašas yra labai platus. Siekiant mokymų efektyvumo su grupe dirba du instruktoriai, akcentuojamas saugumas, pabrėžiama, kad prietaisas turi būti naudojamas itin atsakingai.

T. Lukošiaus teigimu, didžiausią susidomėjimą visada sukelia praktinė mokymų dalis, kadangi joje yra įtraukta galimybė kiekvienam kurso dalyviui išbandyti elektros impulsinio prietaiso poveikį savo „kailiu”.

„Išbandyti prietaisą išdrįsta ne visi, tačiau šį kartą abejojantys buvo paraginti draugų ir išbandė prietaiso teikiamą „malonumą”, – pasakojo dėstytojas T. Lukošius.

Instruktorių teigimų, ši galimybė yra labai naudinga, nes policijos pareigūnas realiai suvokia, kokį poveikį turi jo naudojama specialioji priemonė ir gali įvertinti, ar tinkamai panaudojo prietaisą konkrečioje situacijoje.

Kursantų įspūdžiai buvo įvairūs, tačiau visi vienbalsiai pritarė, kad nenorėtu pakartoti 5 sekundes trunkančio „malonumo” ir pažeidėjams geranoriškai patartų nesipriešinti pareigūnams, kurie juos įspėjo apie elektros impulsinio prietaiso panaudojimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA