Teismas gali pakeisti darbo ginčų komisijos sprendimą | Kas vyksta Kaune

Teismas gali pakeisti darbo ginčų komisijos sprendimą

Kas vyksta Kaune archyvo / Gintarės Gintarinės nuotr.

Darbo ginčų komisija priėmė man neigiamą sprendimą. Ar kreipęsis į teismą galiu tikėtis kitokio teismo sprendimo?

Situaciją komentuoja advokatė Raimonda Kazlauskienė

DK 296 straipsnyje nustatyta, kad tuo atveju, jeigu ginčo šalys nesutinka su darbo ginčų komisijos sprendimu, jos per mėnesį nuo darbo ginčų komisijos sprendimo priėmimo dienos gali pareikšti ieškinį apylinkės teisme, vadovaudamosi Civilinio proceso kodekso nuostatomis.

Taigi iš šio straipsnio turinio matyti, kad darbo ginčo nagrinėjimą teisme gali inicijuoti abi darbo ginčo šalys ir ginčas nagrinėjamas vadovaujantis Civilinio proceso kodekso nuostatomis pagal suinteresuotos šalies pateiktą ieškinį. Tai reiškia, kad byla teisme nagrinėjama iš esmės, teismas nėra saistomas sprendimo, kuris buvo priimtas darbo ginčų komisijos posėdyje.

CPK 182 straipsnyje nenustatyta Darbo ginčų komisijos sprendimo prejudicinė, ar didesnė įrodomoji galia. Darbo ginčo nagrinėjimas teisme vyksta pagal CPK nuostatas, o byloje pateikti įrodymai vertinami CPK 185 straipsnyje nustatyta tvarka. Nors DK 294 straipsnyje nustatyta, kad darbo ginčų komisijos sprendimas turi būti teisėtas ir pagrįstas, priimamas vadovaujantis posėdyje ištirtais įrodymais, kurie turi būti įvertinami, tačiau teismas nėra saistomas darbo ginčų komisijos išvadų.

Klausimus, į kuriuos pageidaujate advokatės atsakymų, galima siųsti el.paštukaunas@kasvyksta.lt

Pageidaujančius asmeninės konsultacijos ir teisinių paslaugų, prašome kreiptis tiesiogiai į advokatę telefonu 8 671 29151, arba atvykti į advokatų kontorą “ADVOCATERA“, esančią I. Kanto 24-12, Kaune.

Daugiau naudingos informacijos galite rasti ir advokatų kontoros “ADVOCATERA“ interneto svetainėje : www.advocatera.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA