Valdžia suskubo Lampėdžių kempinge užtikrinti saugumą | Kas vyksta Kaune

Valdžia suskubo Lampėdžių kempinge užtikrinti saugumą

R. Tenio nuotr.

Kauno miesto vadovai ketvirtadienį susitiko su Kauno regiono kempingo paplūdimį prižiūrinčiais verslininkais ir policijos pareigūnais po to, kai savaitgalį ties kempingu esančiame ežere nuskendo du žmonės. Planuojama prie Lampėdžių karjero esančiam kempingui suteikti oficialaus paplūdimio statusą, kuris padėtų įgyvendinti priemones, užtikrinanačias poilsiautojų saugumą ir reikiamą priežiūrą.

„Sužinojome, kad ši vieta neturi paplūdimio statuso, be to, ir teritorija yra patikėta kempingui ir būtent į tas gelbėjimo procedūras žiūrėta labai formaliai: jie turėdavo kelis darbuotojus, kurie net nėra išklausę gelbėjimo kursų, neturi darbinės patirties. Toliau taip tęstis negali. Jie įsipareigojo, kad įgyvendins priemones, kurios yra būtinos kiekvienam miesto oficialiam paplūdimiui, nors jis kol kas to statuso neturi. Mes, kaip savivaldybė, sieksime, kad tai taptų oficialiu miesto paplūdimiu“, – kalbėjo mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Verslininkai, dar iki kempingo tapimo oficialiu paplūdimiu, įsipareigojo įgyvendinti technines priemones: aptverti teritoriją, kurioje galima maudytis, įrengti įspėjamuosius ženklus ir pasamdyti gelbėtojų tarnybą prižiūrinčią paplūdimį.

„Nelauksime kol Lampėdžių paplūdimys taps oficialiu paplūdimiu, jau dabar imsimės visų priemonių problemai spręsti. Kempingo operatoriai pažadėjo atžymeti plūdurais maudymosi teritoriją, pasamdyti ir apmokyti klalifikuotus gelbėtojus. Bus sutarta dėl policijos didesnio dėmesio, nes prevencija ypač kalbant nuo alkocholio apsvaigusius žmones yra labai svarbi”, – pabrėžė vicemeras Simonas Kairys.

Kempingas pagal savivaldybės paskelbtą konkursą nuo 2012 metų yra išnuomotas dešimčiai metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA