Meteorologai tiki, kad stichinis reiškinys atsitrauks | Kas vyksta Kaune

Meteorologai tiki, kad stichinis reiškinys atsitrauks

BNS 2015/07/07 16:58
R. Tenio nuotr.

Dalyje Lietuvos dėl lietaus trūkumo konstatuota sausra, Kalvarijos savivaldybės teritorijoje viršyta stichinės sausros riba.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, Kalvarijos savivaldybės teritorijoje pirmadienį konstatuota stichinė sausra, ji tęsiasi ir antradienį, BNS nurodė tarnyba.

Remiantis jos meteorologijos ir agrometeorologijos stočių duomenimis, labai sausa lieka pietų Lietuvoje ir dalyje centrinių šalies rajonų – Alytaus, Kauno, Kazlų Rūdos, Pakruojo, Panevėžio, Prienų, Radviliškio ir Vilkaviškio rajonų savivaldybių teritorijose užsitęsęs sausringas laikotarpis yra pasiekęs pavojingo reiškinio ribą, o Kauno ir Vilkaviškio rajonuose savaitės pabaigoje taip pat gali būti konstatuota stichinė sausra.

„Artimiausiomis dienomis sinoptikai daugelyje rajonų prognozuoja lietų, todėl tikimasi, kad stipriai išsausėję dirvožemiai bus sudrėkinti, o sausra Lietuvoje ilgai neužsibus“, – sakoma tarnybos pranešime.

Trečiadienio rytą ir dieną daug kur numatomi trumpi lietūs, perkūnija, kai kur škvalas. Naktį bus 13-18, dieną – 25-28, pietiniuose rajonuose – iki 30 laipsnių, vakariniame šalies pakraštyje numatomi 21-24 laipsniai šilumos. Kitomis šios savaitės dienomis prognozuojami lietingi, vėjuoti ir vėsoki orai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA