Žadėtas lietus Raudondvaryje nenuplovė Valstybės dienos šventės | Kas vyksta Kaune

Žadėtas lietus Raudondvaryje nenuplovė Valstybės dienos šventės

R. Tenio nuotr.

Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo diena Kauno rajone sutikta itin smagiai ir jaukiai. Dainos suvienijo žmones ir subūrė švęsti Valstybės dieną į vieną vietą. Iš pradžių žadėtas smarkus lietus nespėjo sugadinti šventės.

Prognozuotas smarkus lietus per daug nesudrumstė Valstybės dienos minėjimo ir didžiąją šventės dalį leido tęsti puoselėtas tradicijas. Raudondvario gyventojai ir svečiai linksmai pasilinksmino šventės šurmulyje.

Visą dieną lankytojai galėjo pasidomėti įvairiais etnografiniais regionais, pasinerti į istorijos ir kultūros puslapius. Šventės dalyviai išbandė įvairius žaidimus, paskanauti lietuvių kulinarinio paveldo bei pasigrožėti senųjų automobilių kolekcija.

Gerokai po pietų Kauno rajono savivaldybė Raudondvario pilyje surengė neeilinį, šventinį tarybos posėdį. Vėliau Mindauginių sceną užėmė įvairūs muzikos atlikėjai. Šokiai ir muzika užliejo ne tik sceną, bet taip pat ir visų šventės dalyvių širdis. Dažnas pats mielai pasisuko liaudiškų šokių ratelyje.

Bene labiausiai publiką išjudino tautinės muzikos kapela „Sutaras“. Atlikėjai driokstelėjo liaudies muziką ir pakvietė visus į visuotinę patrepsynę. Valstybės dienos šventę užbaigė Donato Montvydo koncertas. Į Raudondvarį sugūžėję žmonės tikino, jog ši diena ypatingai svarbi Lietuvai, tad labai džiaugiasi, jog oro sąlygos netrukdė mėgautis švente.

[susije_video kurie=””]

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA