Kauno gatvėse policijos pareigūnai stabdė pavyzdingus vairuotojus | Kas vyksta Kaune

Kauno gatvėse policijos pareigūnai stabdė pavyzdingus vairuotojus

Ar jums taip buvo, kad policija, stabdytų jus su garsiniu signalu ir švyturėliais už tai, kad jūs esate pavyzdingas vairuotojas?

Policijos pareigūnai vis ieško netradicinių būdų, kaip būtų galima paveikti eismo dalyvius, kad pastarieji laikytųsi Kelių eismo taisyklių (toliau – KET). Šiais metais Kauno apskrities policijos pareigūnai, siekdami kelti visuomenės sąmoningumą, ne kartą stebinio vairuotojus netradicinėmis prevencinėmis akcijomis.

Pastebėjai pėsčiąjį, einantį per pėsčiųjų perėją ir praleidai jį? Nepamiršai prisisegti saugos diržo? Žinai, kada ir kokį signalą rodyti?

Šiandien Kauno apskrities policijos pareigūnai vėl netradiciškai bandė paveikti vairuotojus. Šįkart, buvo skatinami drausmingi vairuotojai, t. y. buvo stabdomi pareigingi, KET besilaikantys vairuotojai. Pareigūnai stebėjo ir tam tikrą atstumą sekė automobilius bei, žiūrėjo ar vairuotojai laikosi KET reikalavimų (segi saugos diržus, rodo įspėjamuosius posūkių signalus, per pėsčiųjų perėjas praleidžia pėsčiuosius ir pan.). Akcijos metu buvo dėkojama už tai, kad vairuotojai yra atsakingi ir rūpinasi ne tik savo, bet ir kitų saugumu. Vairuotojams buvo įteikiami atšvaitai ir Kauno apskrities policijos bloknotėliai „Dėkojame, kad vairuojate atsakingai ir kultūringai”.

2015 metais per 6 mėnesius Kauno apskrityje eismo įvykiuose žuvo 16 asmenų, dar 405 buvo sužeisti (tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais žuvo 20 asmenų, 298 buvo sužeisti). Dauguma nepasimoko iš svetimų klaidų ir supranta klydę tik tuomet, kai būna per vėlu – žūsta artimieji ar niekuo nenusikaltę eismo dalyviai.

Tikime, kad tokios ir panašios netradicinės akcijos aktyviai prisideda prie vairuotojų sąmoningumo skatinimo. Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA