Dovana nuo Vilniaus: naujos kėdutės vaizdingoje Kauno vietoje | Kas vyksta Kaune

Dovana nuo Vilniaus: naujos kėdutės vaizdingoje Kauno vietoje

R. Tenio nuotr.

Tris dienas iš sostinės baidarininkai gabeno dovaną miestui. Trispalves kėdutes Kaunui dovanoja sostinė. Tikimasi, jog Nemuno krantinėje įrengtas sėdėjimo vietas pamėgs miestiečiai ir svečiai bei projektas sukurs jaukią aplinką.

Projekto „Upės korys“ iniciatoriai tikina, jog prie dovanos prisidėjo ne tik jie patys, bet taip pat ir Vilniaus savivaldybė. Sostinėje, Neries pakrantėse įrengtos žaismingos kėdutės sulaukė didelio susidomėjimo, tad iniciatoriai sumanė idėją atvežti ir į Kauną.

„Pats vykau čia ir matavau, kad tilptų kėdutės. Tai tarsi korys, kuris reiškia tai, jog bendruomenė pati turi kurti aplinką, nes labai geras bendruomeniškumo pavyzdys yra bitės. Tai yra dovana, kuria miestiečiai turi išmokti džiaugtis“, – kalbėjo projekto iniciatorius dizaineris Vytautas Puzeris.

Valstybės dienos proga Neries upe į Kauną kol kas atkeliavo trys kėdutės. Jas projekto įgyvendintojai atplukdė baidarėmis. Tris paras plaukę dalyviai, šiandien sutikti prie pėsčiųjų tilto, vedančio į Nemuną. Baidarininkai tikina, jog kelionė tikrai neprailgo, nes į laikinąją sostinę keliavo su kilniu tikslu.

„Įveikėme maždaug 180 kilometrų. Plaukiant tikrai yra kuo pasigrožėti. Taip galima susipažinti su gražiąja Lietuva. Be to, buvo didelis noras suspėti laiku ir atplukdyti dovanas“, – tikino organizatoriai.

Trispalvės kėdutės įrengtos iš Karaliaus Mindaugo prospekto pusės, priešais pat „Žalgirio“ areną. Tikimasi, jog salos pusėje menininkai taip pat atras erdves ir galės rengti įvairius pristatymus, o kauniečiai galės visą tai stebėti patogiai įsitaisę plastikinėse kėdutėse.

Planuojama tautinį ornamentą Nemuno krantinėje įrengti iki rudens. Pasak idėjos autorių, kėdutės kauniečiams tarnaus tikrai ilgai, mat pagamintos iš itin kokybiškos medžiagos, kurioms nebaisūs saulės spinduliai, druskos, lietus ir kt. Tikimasi, kad prie kitų kėdučių įrengimo prisidės trys vietos verslininkai. Jiems tai kainuotų kelias dešimtis tūkstančių eurų, tačiau atsipirktų, nes ant sėdimų vietų matysis, kas miestui jas dovanojo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA