Vietų trūkumas kapinėse: amžinojo poilsio žmonės atgula ir ant takų | Kas vyksta Kaune

Vietų trūkumas kapinėse: amžinojo poilsio žmonės atgula ir ant takų

E. Radzevičiūtės nuotr.

Didžiausiose Kauno kapinėse jau seniai jaučiamas vietų trūkumas, tačiau kapus prižiūrinčios įmonės atstovai ir valdininkai atrado kelis nenaudojamus hektarus. Šalutiniuose kapinių takuose rengiamos naujos kapavietės.

Karmėlavos kapinėse amžinajam poilsiui atgula ne tik Kauno rajono žmonės, bet ir kauniečiai, mat dalis kapinių priklauso miestui. Nors tai ir yra didžiausios kapinės, jose vietos sparčiai mažėja. Sprendžiant vietų trūkumo problemą, buvo leista žmones laidoti papildomuose takuose.

„Visada ieškom naujų vietų, o ten yra dideli neišnaudoti plotai, kurie iš esmės nėra reikalingi. Nėra taip, kad žmonės būtų laidojami ant pagrindinių takų. Jie lieka nepaliesti. Karmėlavos kapinėse yra senas išplanavimas, tad dabar pildome šalutinius takelius“, – portalui „Kas vyksta Kaune“ komentavo SĮ „Kapinių priežiūra“ direktorius Algirdas Verbickas.

Pasak jo, įrengti naujas kapavietes šalutiniuose takuose paskatino ir aplink kapines gyvenantys gyventojai bei kapines prižiūrintys darbuotojai. Pašnekovas tikino, jog žmonės dabar džiaugiasi, jog lieka tik pagrindiniai takai, mat ankščiau šalutiniais takais važinėdavo automobiliai ir drumsdavo ne tik mirusiųjų ramybę, bet taip pat apgadindavo ir pačias kapavietes.

„Gyventojai skundėsi, jog takais važinėja automobiliai. Dabar visi patenkinti, nes būdavo, kad automobilis užvažiuodavo ant bortelių, apgadindavo paminklus. Šiaip kapinėse automobiliais važinėti negalima, apie tai praneša kapinių taisyklės, esančios ties įvažiavimais. Žmonės leidžiame įvažiuoti į kapines nebent jei jie suderina su mumis leidimus, tarkim kapinių tvarkymui. Juk plotai dideli, tad jei stato paminklą, rankomis medžiagų nenusineš“, – kalbėjo A. Verbickas.

Kol kas plėsti Karmėlavos kapinių neketinama, nes tam šiuo metu nėra galimybių. Be to, Kauno gyventojai pradėti laidoti naujose Vainatrakio kapinėse, esančiose Kauno rajone, tad sumažėja apkrova Karmėlavos kapinėms. Šiuo metu naujose kapinėse jau palaidota apie 300 žmonių. „Kapinių priežiūros“ atstovo teigimu, Vainatrakio kapinėse yra dideli plotai, tad užteks tikrai ilgam laikui.

Taip pat rengiami techniniai projektai, kad būtų praplėstos Petrašiūnų kapinės. Jos turėtų padidėti dviem hektarais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA