Kauno vaikų darželiuose – 25 naujos grupės | Kas vyksta Kaune

Kauno vaikų darželiuose – 25 naujos grupės

R.Tenio nuotr.

Nuo šio rugsėjo mėnesio pradžios Kaune veikiančiuose daugiafunkciniuose centruose ir darželiuose bus įkurta daugiau nei 400 naujų vietų ikimokyklinio amžiaus vaikams. Kauno miesto taryba šį antradienį pritarė sprendimui įkurti 15 naujų grupių. Sprendimą dėl dar 10 naujų grupių įkūrimo taryba priėmė praėjusio posėdžio metu.

Šį antradienį taryba pritarė siūlymui, jog Motiejaus Valančiaus pradinė mokykla taps mokykla-darželiu, o Jono Žemaičio-Vytauto progimnazijoje bei Jono ir Petro Vileišių, Aleksandro Stulginskio, Bernardo Brazdžionio ir „Nemuno“ mokyklose-daugiafunkciniuose centruose atsiras daugiau darželinukų grupių.

„Visados akcentavome, kad privalome kuo greičiau spręsti vietų darželiuose klausimą. Esu įsitikinusi, kad ši ir kitos mūsų paruoštos kompleksinės priemonės užtikrins, kad jau 2016 m. į darželius pateks visi norintys“, – teigė Kauno miesto tarybos narė, visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ atstovė Aušra Papirtienė.

„Kadangi mažėja mokinių skaičius daugiafunkciniuose centruose, mokyklose, atsiranda atskiri korpusai, kuriose galima įrengti higienos normas ir visus reikalavimus atitinkančias patalpas darželinukams. Jau veikiančiuose darželiuose taip pat efektyviau išnaudojant patalpas atsirado galimybė priimti dar daugiau vaikų“, – aiškino Kauno miesto savivaldybės Švietimo ir kultūros įstaigų ūkio ir finansų skyriaus vedėja Rimantė Juodenienė.

Iki 2016 metų rugsėjo pradžios bus įkurtos dar 26 grupės, į kurias tilps dar 400 vaikų. Naujos grupės bus steigiamos daugiafunkciniuose centruose esančiose laisvose patalpose bei šiuo metu jau veikiančiuose miesto darželiuose, turinčiuose nenaudojamų, bet ugdymui tinkamų patalpų.

Kaune darželius šiuo metu lanko daugiau nei 14 tūkst. vaikų. 2014-2015 m. į miesto darželius nepateko 739 vaikai. Iki 2016 metų rudens bus įkurta daugiau nei 800 papildomų vietų mažamečiams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA