Vicemerai lengvina sau darbą | Kas vyksta Kaune

Vicemerai lengvina sau darbą

Kauno savivaldybės nuotr.

Tarybos posėdžio metu pritarta siūlymui leisti mero pavaduotojams turėti visuomeninių patarėjų ir padėjėjų. Toks projektas supykdė opoziciją, mat jų nuomone, valdantieji teikia sau privilegijas, o kitų teisės yra mažinamos.

Miesto politikai pritarė savivaldybės reglamento pakeitimams, kur numatoma leisti vicemerams turėti pagalbininkų. Iki šiol patarėjus galėjo turėti tik miesto meras.

„Visuomeninis padėjėjas, tai – tas žmogus, kuris būna visada šalia ir mokosi, o patarėjas – tam tikros srities specialistas, kuris gali pagelbėti tam tikrais klausimais“, – projektą pristatė vicemeras Simonas Kairys.

Tačiau tokiam siūlymui priešinosi opozicija. Miesto tarybos mažuma tikino, jog yra mažinamos jų teisės, o valdantieji nori sau suteikti daugiau privilegijų.

„Algos ir taip yra padidintos bent du kartus, tai dar nori ir patarėjus turėti. Nesvarbu, jog jie visuomeniniai“, – komentavo opozicijos lyderis Andrius Kupčinskas.

Miesto valdžia pritarė ir dar vienam reglamento pakeitimui. Juo numatoma, jog projektai būtų teikiami ne vėliau kaip prieš 24 valandas, mat kai būdavo teikiami paskutinę minutę, dauguma tarybos narių nespėdavo susipažinti su siūlomais pakeitimais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA