Lenkijos prezidentą Kaune pasveikins A.Butkevičius | Kas vyksta Kaune

Lenkijos prezidentą Kaune pasveikins A.Butkevičius

BNS 2015/06/30 10:06
Facebook nuotr.

Antradienį į Kauną atvykstantį Lenkijos prezidentą Bronislawą Komorowskį (Bronislavą Komorovskį) pasveikins ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius, prezidentės sveikinimas Lenkijos vadovui bus įteiktas raštu.

Kadenciją baigiančiam B.Komorowskiui Vytauto Didžiojo universitete (VDU) bus įteiktos garbės daktaro regalijos.

Anksčiau skelbta, kad A.Butkevičius su kaimyninės šalies vadovu susitikti negalės, tačiau antradienį jis LRT radijui teigė į Kauną vis dėlto atvyksiantis.

„Noriu nuvykti į Kauną ir pasveikinti Lenkijos prezidentą B.Komorowskį, nes šiandien jam VDU bus suteiktas garbės daktaro vardas. Nors iš pradžių buvo prašoma, kad visi Seimo nariai dalyvautų iš ryto prasidedant posėdžiui, bet aš manau, kai kuriuos klausimus galima truputį vėliau ir juos priimti“, – sakė ministras pirmininkas.

Tiek jis, tiek Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pirmadienį teigė su Lenkijos prezidentu susitikti negalėsiantys dėl įtemptos darbotvarkės.

Prezidentės patarėjas užsienio politikos klausimais Renaldas Vaisbrodas Žinių radijui sakė, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė iš anksto pranešė negalėsianti dalyvauti iškilmėse, jos sveikinimas Lenkijos prezidentui bus perduotas raštu.

„Šalies vadovė nuo vakar dienos lankosi su oficialiu vizitu Kroatijoje ir grįžta į šalį tik šios dienos vakare. Apie šį prezidento B.Komorowskio vizitą į Lietuvą (…) prezidentė buvo informuota iš anksto ir taip pat atsakė Lenkijos vadovui, kad deja tomis dienomis negalės prisijungti ir dalyvauti šioje šventėje, šiame pagerbime, nes yra išvykusi oficialaus vizito į Kroatiją. Tuo pačiu šalies vadovė sveikins Lenkijos prezidentą ir bus perskaityta oficiali sveikinimo kalba ir įteiktas sveikinimas oficialiai, todėl tikimasi, kad Lenkijos vadovo pagerbimo šventė išties bus vykusi, o mūsų užsienio reikalų ministras, kuris atstovaus mūsų valstybę šioje šventėje, tikrai puikiai susitvarkys su duotomis pareigomis“, – sakė R.Vaisbrodas.

B.Komorowskio kadencija Lenkijos prezidento poste baigiasi rugpjūčio 6 dieną. Jį pakeis prezidento rinkimus laimėjęs partijos „Įstatymas ir teisingumas“ atstovas Andrzejus Duda (Andžejus Duda).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA