Vairuotojai gali lengviau atsipūsti: pritarta grąžinti tolerancijos ribą | Kas vyksta Kaune

Vairuotojai gali lengviau atsipūsti: pritarta grąžinti tolerancijos ribą

Kaunas.lt nuotr.

Vairuotojai, palikę automobilius mokamose automobilių statymo vietose, gali lengviau atsipūsti. Nespėjus sugrįžti per sumokėtą laiką, bus duodama 10 minučių per kurias bus galima pratęsti parkavimą arba ramiai atlaisvinti vietą kietiems.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ primena, jog nuo metų pradžios į miesto centrą sugrįžo tolerancijos laikas. Vairuotojams duodamos penkios minutės, kad jie galėtų susimokėti už automobilių statymą, nes ankščiau būdavo daug nusiskundimų, kad žmonės nespėja nė iš transporto priemonės išlipti ir jau gaudavo baudą.

Šiandien taryba suteikė vairuotojams dar vieną dovanėlę, kuria vairuotojai galės ramiau jaustis dėl parkavimo mokesčio. Kontrolieriai bausdavo vairuotojus, jei jie negrįždavo į transporto priemonę per sumokėtą laiką.

„Tai sveikintinas sprendimas, kurį reikėjo jau seniai priimti. Dabar galima nesibaiminant pratęsti parkavimą. Seniau žmonės skųsdavosi, jog pavėluodavo minutę ir jau gaudavo baudą“, – kalbėjo liberalas Rimantas Mikaitis.

Politikai pritarė, jog turi būti grąžinta tolerancijos riba, kuomet praėjus 5 minutėms nuo mokesčio pabaigos yra fiksuojamas laikas, o dar po penkių minučių kontrolieriai gali bausti vairuotoją už nesumokėtą parkavimą.

Vadinasi, jei vairuotojas bet kurioje mokamoje zonoje sumokėjo už valandą laiko, bauda bus gaunama, jei po valandos ir dešimt minučių nebus pratęstas mokestis arba iš vietos patrauktas automobilis. Šis siūlymas įsigalios tuomet, kai jį pasirašys miesto vadovas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA