Laisvės alėjos liepos pasikeitė neatpažįstamai | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėjos liepos pasikeitė neatpažįstamai

R. Tenio nuotr.

Kaune prasideda regėjimo negalią turinčių žmonių žaidynių – golbolo treniruotės. Ta proga pagrindinėje miesto gatvėje atidaryta Paunksmė, kurioje kauniečiai bus supažindinami su golbolo žaidimu bei galės pasigrožėti apmegztais medžiais. Ant Laisvės alėjos liepų apsivijo skirtingų šalių vėliavos.

Keturiolikos šalių golbolo sportininkai jau liepą jėgas išbandys Europos čempionate. Tačiau jau kitą savaitę į miestą atvyksta šios sporto šakos atstovai ir pradės treniruotes. Kaunas gavo išskirtinę galimybę organizuoti žaidynes.

„Federacija čia čempionatą rengia ne šiaip sau, o dėl to, jog sportininkai yra labai stiprūs ir iškovoja aukštas vietas. Kaunui didelė garbė rengti tokias varžybas, todėl belieka palinkėti lietuvių rinktinei sėkmės“, – kalbėjo Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Albertas Palaima.

Kaune Europos golbolo čempionatas vyks liepos 8-11 dienomis A. Sabonio krepšinio centre ir Kauno sporto halėje. 20 komandų iš 14 Europos šalių rungsis dėl kelialapio į parolimpines žaidynes. Kauniečiai visus renginius galės pamatyti nemokamai.

Šventinė nuotaika – pačiame miesto centre

Golbolo čempionato proga Laisvės alėjoje, netoli fontano, atidaryta Paunksmė, kurioje medžius papuošė megztos, stilizuotos valstybių vėliavos, iš kurių į Kauną atvyks sportininkai. Organizatoriai viliasi, jog miestiečiai neišdraskys mezginių ir mokės jais pasidžiaugti.

„Paunksmė turi ir atraktyviąją funkciją. Tik pradėjus kabinti megztas vėliavas ant medžių, sulaukėme praeivių susidomėjimo. Moterims įdomu patys mezginiai, o vyrai stengėsi įminti, kokios vėliavos papuošė medžius. Šias vėliavas mezgė regėjimo sutrikimų turinčios moterys, tad vėliavas pagal iškilimus galima atpažinti ir liečiant rankomis. Tai bus didelė atrakcija kauniečiams. Tikimės, jog tai niekam neužklius“, – sakė Aklųjų sporto federacijos gen. sekretorė Marina Dynda.

Atidarytoje golbolo Paunksmėje kauniečiai ir miesto svečiai galės patys iš arčiau susipažinti su golbolo žaidimu. Kasdien nuo 17 iki 18 valandos ties stilizuotomis vėliavomis praeivius pasitiks čempionato savanoriai, kurie galės išbandyti aklųjų ir silpnaregių žaidimą ir pabūti jų kailyje.

Kas yra golbolas?

Golbolas arba aklųjų riedulys – neįgaliųjų sporto šaka akliesiems. Žaidėjai varžosi 18 m x 9 m salėje gulsčiomis, mėtydami 76 cm skersmens, 1,32 kilogramų svorio skambantį kamuolį. Golbolas žaidžiamas visiškoje tyloje .Visi sportininkai privalo ryšėti akių raiščius. Laimi ta komanda, kuri daugiau kartų įmeta kamuolį į priešininkų vartus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA