ISM universiteto bendruomenė atsisveikino su Kaunu | Kas vyksta Kaune

ISM universiteto bendruomenė atsisveikino su Kaunu

R. Tenio nuotr.

Įteikti paskutiniai ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Kauno padalinio diplomai, mat nuo rudens studentai perkeliami į Vilnių. Toks sprendimas buvo priimtas dar praėjusių metų pabaigoje.

Paskutinį kartą Kauno studentai rinkosi į ISM universitetą. Šiais metais magistro ir bakalauro studijas baigę ISM Verslo ir vadybos universiteto studentai yra paskutiniai diplomus atsiėmę Kaune. Nuo kitų mokslo metų visi Kauno padalinyje studijavę studentai perkeliami į sostinę.

Plojimais palydėti ne tik išsilavinimą įgiję studentai, bet taip pat ir prabėgę metai, kuriuos studentai leido ISM pastate. Studentai tikina, jog spėjo priprasti prie Kauno padalinio, tad atsisveikinti tikrai sudėtinga.

Pasveikinti paskutinius Kauno padalinyje mokiusios laidos atvyko ir miesto meras Visvaldas Matijošaitis.

Nuspręsta be studentų

Apjungti Kauno ir Vilniaus padalinius nuspręsta praėjusių metų gruodį. Tuomet Kaune besimokantys studentai gavo šoką, mat su jais apie permainas tartasi nebuvo. ISM universiteto vadovai patikino, jog sujungus abiejų miestų padalinius, bus užtikrintos dar geresnės mokymosi sąlygos, dėstytojų kvalifikacijos kėlimai ir kt.

„Universitetas šią žinią pateikia gražiai, esą čia tiesiog paprastas apjungimas, tačiau studentai turės arba mesti mokslus, arba mokytis Vilniuje. Negalima neatsižvelgti į studentų nuomonę. Tikrai imsimės kažkokių veiksmų, išsiaiškinsime visas sąlygas ir bandysime toliau problemas spręsti teisiniu būdu“, – tuomet piktinosi ISM studentas Jonas.

„Pagrindinis ISM prioritetas yra išskirtinė studijų kokybė. Sujungus padalinius, studentams atsiveria daugiau galimybių naudotis ISM turimais resursais: Vilniuje yra didesnis studijų dalykų pasirinkimas, daugiau dėstytojų bei studentų iš užsienio. Taip pat šis žingsnis plės studentų galimybes dalyvauti akademinėje ar studentų veikloje, megzti platesnius socialinius ryšius“, – teigė ISM rektorius doc. dr. Alfredas Chmieliauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA